Rögbi: öt célt vitt az All Blacks, rangadót nyert Ausztrália

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.19. 15:59
null
Dél-Afrika hiába vezetett 13 ponttal, kikapott Ausztráliában (Fotó: AFP)
A rögbi Négy Nemzet-kupa idei, az őszi vb miatt megkurtított, egykörös kiírásának első fordulójában Új-Zéland öt célt vitt Argentínának – nem mellékesen biztosan, 21 ponttal nyert –, míg Ausztrália odahaza négy ponttal nyerte meg a Dél-Afrika elleni rangadót.

 

Új-Zéland–Argentína

A címvédő All Blacksben Richie McCaw, Ma'a Nonu, Charles Piutau, Kieran Read és az újonc Codie Taylor is célt vitt, rúgójátékosuk, Dan Carter öt jutalomrúgásból négyet, négy büntetőjéből pedig kettőt váltott pontokra. A házigazdák fölénye különösen a szünet után volt nyomasztó, akkor hat perc alatt két célt vittek, és lényegében eldöntötték a meccset. A vendégek Agustín Creevy két céljának köszönhetően felzárkóztak ugyan, de a végszó a favorit házigazdáké volt.

Ausztrália–Dél-Afrika

A játéknap rangadóján az ausztrál célra még a szünet előtt érkezett válasz dél-afrikai részéről, a vendégek hatpontos előnnyel várhatták a pihenőt. A szünet után újabb céllal már jelentősen megléptek (20–7), de a házigazdák nem adták fel, és még innen is volt számukra visszaút. Egy büntetőt után a hajrában két célt szereztek és mivel sikerültek a bónuszok is, fordítottak és négy ponttal győztek. Ausztrália először kezdett győzelemmel a Négy Nemzet-kupán, igaz, az ezt megelőző három kiírásban kivétel nélkül Új-Zélanddal játszott, mindig otthon. A mérleg két vereség és egy döntetlen.

NÉGY NEMZET-KUPA 2015
1. FORDULÓ

Ausztrália–Dél-Afrika 24–20 (7–13)
Új-Zéland–Argentína 39–18 (18–6)
2. FORDULÓ (július 25.)
Dél-Afrika–Új-Zéland
Argentína–Ausztrália
3. FORDULÓ (augusztus 8.)
Dél-Afrika–Argentína
Ausztrália–Új-Zéland

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik