„Újjászülettem és fejben erősebb vagyok, mint valaha” – Borics Ádám a visszatérésről

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.04.16. 11:17
Borics Ádám a visszatérés kapujában (Fotó: @BellatorMMA)
Borics Ádám MMA-harcos 2022-ben lépett legutóbb ketrecbe, az azóta eltelt másfél év igazi kihívás volt neki, ráadásul a szervezetet, amelyben bunyózott, felvásárolták. A Kölyöknek becézett sportoló a minap az m4sport.hu-nak adott interjút, amelyben az április 20-i visszatéréséről és az életét érintő egyéb változásokról is kérdezték.

„Ez az elmúlt másfél év kínszenvedés volt a térdem miatt, mert mindennap volt vele valami, aztán kiderült, hogy kell egy második operáció is, így 2023 januárjától érezhettem azt, hogy nagyjából minden rendben a lábammal – fogalmazott Borics Ádám az m4sport.hu-nak adott interjújában. – A következő fontos dátum tavaly december volt a felépülésem szempontjából, ekkor egy hónapot az Egyesült Államokban töltöttem, ahol teljes értékű edzésmunkát végeztem. Jól ment a dolog, mégis azt éreztem, hogy valami nem oké, ezért hazajöttem. Itthon még egy speciális injekciót kaptam a térdembe, ezután idén januártól tényleg százszázalékos állapotban voltam. Most pedig azt is mondhatom, hogy remek formában érzem magam és nagyon várom már a hétvégi bunyót.”

Az interjúban szóba került, hogy az év végén a PFL szervezete megvette a Bellatort, a promóciót, amely többek között Boricsot is foglalkoztatja. A változás karrierjére gyakorolt hatásairól a Kölyöknek becézett sportoló azt mondta: „Minden képlékennyé vált, mert senki sem mondott először semmit, hogy mi lesz velünk, harcosokkal. Úgy éreztem, számomra is eljött az idő a váltásra, ezért új ügynököm lett Ali Abdelaziz személyében, aki szerintem a sportág egyik legsikeresebb és legkiterjedtebb kapcsolati hálójával rendelkező menedzsere. A korábbi menedzsereimmel sem szakadt meg teljesen a kapcsolat, ők a világ legkedvesebb emberei, örültek, amikor felvetettem nekik Alit, és támogattak abban, hogy elérjem a céljaim.”

A szombaton esedékes, Enrique Barzola elleni mérkőzés előtt Borics optimista, arra számít, hogy már a harmadik menet előtt lezárja a bunyót: „Egy rendkívül veszélyes harcosról beszélünk, nagyon tapasztalt, tíz bunyója volt a UFC-ben, valamint edzett Habib Nurmagomedov csapatában is. Sosem fárad el, mindig megy előre, szeret birkózni és igyekszik többet melózni a harcok alatt, mint az ellenfelei. Ezzel együtt arra számítok, hogy a harmadik menet előtt lezárhatom a bunyót, látványos, pörgős meccsre van kilátás, és még abban is bízom, hogy az este legjobb mérkőzése díját is elnyerhetjük majd.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik