Torna: a DKSE „A” vezet a szuper csapatbajnokságon, Czifra országos bajnok lett összetettben

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.03.23. 16:53
Czifra Bettina Lili megnyerte a tornász országos bajnokság egyéni összetett versenyét (Fotó: Freschli József/MATSZ)
A tornászok Waberer's női szuper csapatbajnokságán az első fordulót követően a DKSE „A” csapata vezet, míg az egyéni összetett versenyt Czifra Bettina Lili nyerte meg.

 

A Központi Tornacsarnokban szombaton tartották a felnőtt női mezőny tornászai számára a szuper csapatbajnokságot. Ennek különlegessége, hogy a versenykiírás szerint egy csapatot felnőtt, ifi és kadet tornászok alkothatnak, minden korosztályban maximum két fő. A csapatbajnokságon minden szeren három fő eredménye (1 felnőtt, 1 ifi, 1 kadet) számít.

A Waberer’s női szuper csapatbajnokság első fordulóját A DKSE „A” csapata nyerte, mely a Czifra Bettina Lili, Mayer Gréta, Makai Lilla, Csíki Zsófia összeállításban versenyzett. Az 151.000 pontot szerző csapat mögött  az FTC (Székely Zója, Peresztegi Nóra, Agnecz Luca, Barbosa de Melo Eliza, Hosnyánszki Petra) áll 137.200 ponttal. A harmadik helyen a DKSE „B” csapata (Mayer Eszter, Benkő Boglárka, Szíj Emese Ada, Fehér Lili, Kutasi Hanna, 135.500 pont) várhatja a folytatást. A második fordulót ősszel rendezik.

A szuper csapatbajnokság első etapja mellett a Waberer’s női felnőtt országos bajnokság egyéni összetett versenyét is megrendezték. Itt a már biztos olimpiai résztvevő, a dunaújvárosi Czifra Bettina Lili 52.600 pontot gyűjtött, így országos bajnok lett. A második helyen Székely Zója (FTC, 50.600 pont), a harmadikon Czifra klubtársa, Mayer Gréta (49.900 pont) végzett.
A hölgyek számára a hétvégi versenyprogram még nem ért véget, hiszen vasárnap a Waberer’s női felnőtt országos bajnokság szerenkénti döntőit rendezik meg 10:30 órától a Központi Tornacsarnokban. 

„Fontos volt számomra, hogy jól sikerüljön ez a verseny, hiszen ez volt nekem az idei első megmérettetés. A talaj- és a korlátgyakorlatokkal és az azokra kapott pontszámmal különösen elégedett vagyok. A csapatversenyben a jelenlegi vezető helyet mindenképpen szeretnénk megtartani” – értékelt Czifra Bettina Lili.

TORNA
Női Szuper Csapatbajnokság, 1. forduló, eredmény
1. DKSE “A” (Czifra Bettina Lili, Mayer Gréta, Makai Lilla, Csíki Zsófia) 151.000 pont
2. FTC (Székely Zója, Peresztegi Nóra, Agnecz Luca, Barbosa de Melo Eliza, Hosnyásznki Petra) 137.200 pont
3. DKSE “B” (Mayer Eszter, Benkő Boglárka, Szij Emese Ada, Fehér Lili, Kutasi Hanna) 135.500 pont

Waberer’s női felnőtt országos bajnokság egyéni összetett eredmény
1.Czifra Bettina Lili (DKSE) 52.600 pont
2.Székely Zója (FTC) 50.600 pont
3. Mayer Gréta (DKSE) 49.900 pont

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik