Mayer Gréta triplázott a tornászok országos bajnokságán

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2024.03.24. 15:30
null
Mayer Gréta három szeren is bajnok lett (Fotó: Török Attila)
Két klub vihette haza a bajnoki aranyakat a tornász ob szerenkénti döntői után.

 

Gerendán megosztozott a dobogó felső fokán klubtársával, Czifra Bettina Lilivel, talajon és ugrásban pedig „egyedül” győzött Mayer Gréta az országos bajnokság szerenkénti fináléiban vasárnap a budapesti Tornacsarnokban.

„Nem voltam teljesen egészséges az elmúlt napokban, a felkészülésemet egy kisebb betegség hátráltatta, így még inkább boldog vagyok, hogy ilyen eredményt értem el, és annak is, hogy mentálisan sem estem szét a verseny végére” – nyilatkozta Mayer Gréta.

Az azért keltett némi meglepetést, hogy párizsi kvótásunk, Czifra Bettina Lili egyetlen bajnoki címet gyűjtött be – tőle nemcsak azért várjuk a jó eredményt, mert tavaly, akkor még elsőéves felnőttként bizonyított többször a legjobbak között, hanem azért is, mert például szombaton meggyőző fölénnyel lett első az ob egyéni összetett versenyében.

Felemás korláton viszont nem történt semmi meglepő, hiszen a szeren legesélyesebbnek számító Székely Zója győzött.

„Már annak is örültem, hogy a bajnokság mindkét napján sokan látogattak ki a Tornacsarnokban, de a leginkább boldog azért vagyok, mert mind szombaton, mind vasárnap magas pontszámot kaptam felemás korláton, jó, hogy ez a szerenkénti döntőben aranyérmet is jelentett a számomra.”

Az országos bajnokságon nem indult az októberben keresztszalag-szakadással műtött Kovács Zsófia, valamint az Egyesült Államokban tanuló és készülő, Czifrához hasonlóan szintén kvótás Bácskay Csenge.

ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, TORNACSARNOK
NŐK – SZERENKÉNTI DÖNTŐK
Ugrás: 1. Mayer Gréta (DKSE, edző: Trenka János) 13.100, 2. Czifra Bettina Lili (DKSE) 12.800, 3. Székely Zója (FTC) 12.700
Felemás korlát: 1. Székely Zója (FTC, e: Gondos-Arató Orsolya, Osztie Géza) 14.000, 2. Czifra Bettina Lili 13.400, 3. Makai Lilla (DKSE) 12.900
Gerenda: 1. Czifra Bettina Lili (DKSE, e: Trenka János) és Mayer Gréta 13.200, 3. Székely Zója 12.400
Talaj: 1. Mayer Gréta 13.000, 2. Czifra Bettina Lili 11.600, 3. Makai Lilla 11.200

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik