Torna ob: Mészáros és Czifra az összetett bajnok

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2023.09.16. 18:24
null
A férfi tornászok szuper csapatbajnokságát a BHSE nyert az FTC és a KSI előtt (Fotó: Freschli József/MATSZ)
A magyar bajnokság első napján az egyéni összetett viadalt rendezték meg a Tornacsarnokban: az aranyérem Győrbe és Dunaújvárosba került.

 

A világbajnokság előtti utolsó versenyt rendezik a hétvégén a budapesti Tornacsarnokban: szombaton a magyar bajnokság egyéni összetett viadalára került sor, vasárnap következnek az ob szerenkénti döntői.

A férfiak között semmiféle meglepetés nem született, és az sem számít annak, hogy győriek kibérelték a dobogót.

Győzött Mészáros Krisztofer, a második Tomcsányi Benedek, míg a harmadik Molnár Botond lett.

„Örülök, hogy felállhattam a dobogó felső fokára. A gyakorlataimmal és a pontszámaimmal is elégedett vagyok, és az lennék a világbajnokságon is, ha hasonló összetett pontszámmal zárnék Antwerpenben” – nyilatkozta Mészáros Krisztofer.

A nőknél nagy várakozás előzte meg Kovács Zsófia szereplését: mint ismert, a dunaújvárosiak Európa-bajnoka két hetes kihagyásra kényszerült augusztusban hasfalhúzódás miatt, és még egy héttel ezelőtt, a szombathelyi Challenge világkupa-viadalon sem indult.

A Tornacsarnokban viszont ott volt, és végül még a dobogóra is felállhatott, bronzérmet szerzett. Az összetett bajnoki címet az elsőéves felnőtt, Czifra Bettina Lili szerezte meg.

„Nagyon boldog vagyok, hiszen életem első felnőtt egyéni összetett bajnoki címét szereztem meg szombaton. Jó verseny volt, nem vagyok elégedetlen a bemutatott gyakorlataimmal sem, ám tudom azt is, miben kell még fejlődnöm” – mondta Czifra Bettina Lili.

Az ob egyéni összetett versenye mellett a csapatbajnokság második fordulóját is megrendezték szombaton a Tornacsarnokban: ennek a viadalnak az a különlegessége, hogy minden klubot felnőtt, ifjúsági és kadétkorú tornászok alkotják, az összesített pontszámba pedig minden korosztályból a legjobbak eredményét veszik számításba – ennek alapján a férfiaknál a BHSE, a nőknél a DKSE „A” csapata győzött. Érdekesség, hogy mivel a szabályok lehetővé teszik külföldi tornász szerepeltetését is, az FTC-Telekom csapatában pódiumra lépett az ukránok Európa-bajnoka, Ilija Kovtun is.

ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, TORNACSARNOK
Egyéni összetett. Férfiak. Országos bajnok: Mészáros Krisztofer (Győri AC, edző: Szűcs Róbert) 84.900,
2. Tomcsányi Benedek (Győri AC) 81.900, 3. Molnár Botond (Győri AC) 80.400. Nők. Ob: Czifra Bettina Lili (DKSE, e: Trenka János) 53.900, 2. Székely Zója (FTC) 52.500, 3. Kovács Zsófia (DKSE) 51.400
CSAPATBAJNOKSÁG
Férfiak. Bajnok: BHSE (Kiss Balázs, Kiss Zétény, Juhász Balázs, Hamza-Vargity Bence, Vecsernyés Dávid) 475.400,
2. FTC-Telekom (Balázs, Zámbori, Kovtun, Péli, Sándor, Ujvári) 462.700, 3. KSI SE (Farkas, Závory, Markó, Bátori, Pataki) 453.200. Nők. B: DKSE „A” (Czifra Bettina Lili, Kovács Zsófia, Fehér Lili, Benkő Boglárka, Csíki Zsófia) 291.200, 2. DKSE „B” (Mayer G., Mayer E., Makai, Szíj) 284.800, 3. FTC (Székely, Peresztegi K., Peresztegi N., Knight, Szlifka) 278.400

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik