Torna ob: Mészáros Krisztofer öt, Czifra Bettina Lili két aranyat nyert

Vágólapra másolva!
2023.09.17. 15:57
null
Mészáros Krisztofer hibátlanul versenyzett (Fotó: Árvai Károly) – a galériához kattintson a képre!<br />
Az Európa-bajnoki ezüstérmes Mészáros Krisztofer öt szeren, talajon, lólengésben, gyűrűn, korláton és ugrásban is aranyérmet nyert, míg Czifra Bettina Lili gerendán és talajon sem talált legyőzőre a budapesti Központi Tornacsarnokban rendezett szerenkénti országos bajnokságon vasárnap.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint a tornászok tömött lelátók előtt mutatták be gyakorlataikat, ez volt az utolsó versenyük a szeptember végén sorra kerülő, antwerpeni olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtt.

A férfiaknál gyűrűn hármas holtverseny alakult ki, Mészáros mellett Tomcsányi Benedek és Kiss Balázs is pontosan 13.400 pontot kapott a produkciójára, így mindhárman országos bajnokok lettek. A győri Mészárosnak még egy holtversenyben szerzett arany jutott, talajon ugyanis Kardos Botonddal együtt 13.900 ponttal zárt, így ketten diadalmaskodtak. Az egyetlen szer, amelyen nem Mészárosé lett a győzelem, a nyújtó volt, itt a ferencvárosi Balázs Krisztián szerezte meg az aranyérmet.

„Őszintén szólva szerettem volna a lehető legtöbb aranyérmet szerezni, de Krisztián jobb nyújtógyakorlatot mutatott be. Ennek ellenére azt gondolom, a világbajnokság előtt ez egy remek verseny volt” – idézte a magyar szövetség közleménye Mészárost.

A nőknél talajon ugyancsak két országos bajnokot hirdettek, a gerendán is győztes Czifrához hasonlóan ugyanis Mayer Gréta is 12.800 pontot kapott a bíráktól. Mayer ugrásban sem talált legyőzőre, így ő is duplázott, míg felemáskorláton Székely Zója bizonyult a legjobbnak.

„Nagyon boldog vagyok, mert ahol elindultam, ott nagyjából sikerült azt a teljesítményt hozni, amit vártam magamtól. Korláton volt egy pici hibám, de azt szerintem ki fogom tudni javítani a vb-ig” – nyilatkozta Czifra.

Mayer a szombati csapatbajnokságra is utalva úgy vélte, eredményes két napot tud maga mögött.

„Szombaton a gerenda és a talajgyakorlatommal voltam elégedett, s bár ma gerendán volt egy kis bizonytalanság, ugrásban az első helyen tudtam végezni, aminek természetesen örülök” – mondta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik