Torna: Tatán készülnek a női tornászok a szezonra

D. Á./MTID. Á./MTI
Vágólapra másolva!
2024.01.18. 18:31
Czifra Bettina Lili (Fotó: Árvai Károly)
Kibővített kerettel készül a szezonra Tatán a magyar női tornászválogatott.

 A szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint a versenyzők többek között kötelező orvosi vizsgálaton és szűrésen vettek részt.

„Az olimpiai kvóták tekintetében a világkupákra nem kell koncentrálnunk, hiszen a világbajnokságon begyűjtöttük a maximálisan megszerezhető három egyéni ötkarikás indulási jogot, így mi már az Eb-re koncentrálunk. A kontinensbajnokságot Olaszországban rendezik meg a nők számára május elején. A Magyar Tornaszövetség jóvoltából kibővített, nagy kerettel dolgozunk Tatán, hiszen 14 tornász érkezett az edzőtáborba” – idézte a közlemény Draskóczy Imre szövetségi kapitányt, aki hozzátette, az eddig látottak alapján is vannak előrelépések.
„Kiemelném Székely Zóját és Czifra Bettina Lilit. Kovács Zsófia rehabilitációja még tart, ebben jól halad, és remélem, hogy minél hamarabb teljes értékű lesz. Örömmel tölt el az, hogy egy egységes balett programot is kaptunk Gelén Anna jóvoltából, erre a válogatott minden tagja vevő...” – számolt be a tatai munkáról a kapitány.
A háromszoros Európa-bajnok Kovács Zsófia az októberi, antwerpeni kvalifikációs világbajnokság előtt szenvedett keresztszalag-szakadást, majd megműtötték.
A vb-n Czifra Bettina Lili és Bácskay Csenge névre szóló kvótát szerzett az ötkarikás játékokra, a harmadik, szabad felhasználású indulási jog  Kovács Zsófia és Székely Zója között dől majd el.
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik