A fallabda Roger Federerjével játszhat Farkas Balázs Houstonban

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.02.14. 14:16
Farkas Balázs Jahja Elnavaszani ellen jutott tovább (Fotó: psaworldtour.com)
Farkas Balázs nagy csatában megnyerte első fordulós mérkőzését a fallabdázók körversenyének 100 ezer dollár összdíjazású houstoni versenyén, és a következő körben a világelső ellen léphet pályára.

A magyar szövetség tájékoztatása alapján a világranglistán 52. magyar játékos az egyiptomi Jahja Elnavaszani (36.) ellen nyert 3:1-re az első körben, közel egyórás mérkőzésen.

A következő fordulóban a világranglistát vezető, ugyancsak egyiptomi Ali Farag lesz Farkas Balázs ellenfele. A riválist a fallabda Roger Federerjének nevezik technikás játéka miatt és az övé a világ egyik legjobb karrierstatisztikája. Profi pályafutása során 471 meccséből 371-et nyert meg és 64 döntőjéből 37-ben tudott diadalmaskodni.

„Tudom, hogy Ali egy komplex játékos, szereti futtatni az egész pályán az ellenfelét és fizikailag a topon van mindig. Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy továbbjussak” – mondta a nyolcaddöntő előtt a legjobb magyar fallabdázó, aki még soha nem játszott tétmérkőzést világranglista-vezető ellen.

A mérkőzés magyar idő szerint csütörtökön hajnali 1 órakor kezdődik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik