Asztalitenisz: Majoros Bence győzelemmel kezdett Antalyában

Vágólapra másolva!
2023.10.16. 16:35
null
Majoros Bence három játszmában érvényesítette a papírformát a máltai Felix Wetzellel szemben (Fotó: WTT)
A WTT-sorozat törökországi állomásán Majoros Bence három játszmában győzött máltai ellenfele ellen a selejtező második fordulójában, Ecseki Nándor öt szettben vereséget szenvedett.

 

A múlt heti ománi verseny után a törökországi Antalyába költözött a WTT-sorozat, a contender besorolású tornán magyar részről Ecseki Nándor, Majoros Bence és Madarász Dóra szerepel. Az Ecseki, Majoros férfi és az Ecseki, Madarász vegyes páros kiemeltként selejtező nélkül a főtáblára került, egyesben viszont mindhárom magyarnak a kvalifikációból kell indulnia. Közülük Majoros (világranglista-119.) és Ecseki (319.) már hétfőn bemutatkozott, előbbi vette is az első akadályt, igaz a máltai Felix Wetzellel (250.) szemben egyértelmű favoritnak számított. Ecseki jóval nehezebb sorsolást kapott, az indiai Sathiyan Gnanasekeran (82.)hosszú ideje top 100-as asztaliteniszező, sőt néhány éve a top 30-ban is szerepelt, vagyis a papírforma inkább a 30 éves ázsiai sikerét ígérte. Ehhez képest Ecseki remekül tartotta magát, amindent eldöntő ötödikjátszma azonban az indiai felé billentette a mérleg nyelvét.

A keddi folytatásban Madarász (87.) is bemutatkozik, a kvalifikáció első fordulójában a francia Camille Lutz (73.) lesz az ellenfele, Majoros pedig a selejtező harmadik körében a horvát Andrej Gacina(59.)és a mexikói Rogelio Castro (386.) párharcának győztese ellen áll asztalhoz.

WTT-SOROZAT, CONTENDER, ANTALYA
Férfiak. Egyes. Selejtező. 2. forduló:

Gnanasekeran (indiai)–Ecseki Nándor 3:2 (7, –8, 6, –8, 6)
Majoros Bence–Wetzel (máltai)3:0 (11, 9, 10)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik