Padel ob: a nőknél Borbély és Kovács, a férfiaknál Bíró és Tóth a bajnok

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.10.05. 09:31
null
A férfi párosok dobogója (Fotó: Magyar Padelszövetség)
Megtartotta harmadik országos bajnokságát a Magyar Padelszövetség. Mint a szervezet hírlevele fogalmaz: idén 40 pár, közel 80 játékos indult három kategóriában, férfi és női párosban és vegyespárosban. A padel két éve vetette meg a lábát itthon, mint az ütősportok egyike: a tenisz és a fallabda ötvözeteként. Jelenleg hét nyilvános pálya van az országban.


A Premier Padel három pályáján rendezett versenyen a nőknél meglepetésre az eddigi kétszeres bajnok Hole Sandy, Beviz Dóri páros három játszmában alulmaradt a Borbély Ritával és Kovács Anikóval szemben. Kovács a strandtenisz sikerei mellé a padel ob győzelmet is hozzáteheti. Harmadik helyen Juhász Pálma és Tussinger Szandra végzett.

A férfiak döntőjében a Bíró André, Tóth Csongor kettős szintén három szettben verte a Kósa Gábor, Weidinger Gergő duót. A két sikeres teniszező padelben is sorra veszik az akadályokat – Bíró két éve az első országos bajnokságon már nyert aranyat. Bronzérmet nyert a Padelszövetség elnöke, Kerekes Péter és párja Rajó Balázs.

A vegyes párosban az előző számokban érdekelt szereplők léptek pályára ismét: itt a kétszeres győztes Hole, Weidinger páros újra nyerni tudott a döntőben a Borbély, György párossal szemben, két játszmában. Ez zsinórban a harmadik ob-győzelmük. Harmadik helyen Pákay Péter és Beviz Dóri végzett.

„Fantasztikus érzés, hogy évről évre szinte meg tudjuk duplázni a jelentkezők számát – mondta Aczél László, a szövetség alelnöke. – A most pályára lépett nyolcvan ember között van profi teniszező, volt fallabdabajnok, strandteniszes és racketlonos. Mind felfedezték, hogy a padel mennyire szórakoztató és élvezetes társasjáték. A legfiatalabb résztvevőnk tizenegy éves volt, a legidősebb ötvenhárom. Ami a legfontosabb, a padelben közösséget építünk, és azt hiszem, a visszajelzések alapján jó úton járunk. Reméljük, hogy jövőre a versenysorozatunk már legalább négy vidéki városban és több pesti helyszínen is megáll és még több százan, ezren kezdenek el padelezni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik