Gyeplabda: Eb-re készülve indul a férfi- és a női terembajnokság

Vágólapra másolva!
2023.11.29. 10:46
null
Hamarosan útjára indul a magyar férfi terembajnokság idénye (Fotó: Karádi Dávid)
Címkék
A nagypályás gyeplabda szünetével megkezdődnek a magyar teremgyeplabda férfi- és női bajnokságának küzdelmei. Az idei terembajnoki idény azért is különleges, mert a Magyar Gyeplabda-szakszövetség a 100 éves fennállását hazai B-csoportos férfi Európa-bajnokság megrendezésével ünnepli.

 

A hat csapattal útnak induló férfi NB I küzdelmeit a több éves hagyományokat követve a Soroksári Sportcsarnokban rendezik. A címvédő Építők sorozatban harmadik bajnoki címére készül, de a bajnokságot hosszú évekig megnyerő soroksáriak is szeretnék visszahódítani a hőn áhított elsőséget. Az első fordulót december 10-én, a Final Four mérkőzéseit pedig február 10-én rendezik.

Az idei terembajnoki sorozat azért is rendhagyó, mert jövő év februárjában a Magyar Gyeplabda-szakszövetség a 100 éves fennállásának ünneplése kapcsán B-csoportos férfi Európa-bajnokságot rendez, ennek jogát a kontinentális szövetség (EuroHockey) az MGYSZ századik születésnapja alkalmából ítélte Magyarországnak. A magyar válogatott bő kerete a minél jobb eredmény elérése érdekében számos edzőmérkőzésen és felkészülési tornán vesz részt. A színvonalas, erős bajnokság pedig szintén jó felkészülést jelent az Eb-re.

Három csapattal rajtol a női bajnokság (Fotó: Karádi Dávid)
Három csapattal rajtol a női bajnokság (Fotó: Karádi Dávid)

 

A háromcsapatos női bajnokság is számos izgalmat tartogat. A fő kérdés, hogy sikerül-e a tavalyi nagypályás bajnokságot követően teremben is megtörni az AHC évtizedes dominanciáját. A bajnokságot a Kőbányai Szent László Gimnáziumban rendezik, az első játéknap január 20-án lesz.

A MAGYAR GYEPLABDA-TEREMBAJNOKSÁGRA BENEVEZETT CSAPATOK
FÉRFIAK: Építők HC I., Építők HC II., Soroksári HC, Grassalkovich SHC, Szent László DSE, Piros-Fehér HC
NŐK: AHC, BKGDSE-FASOR HC, Szent László DSE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik