Gyeplabda: az Építők a magyar bajnok

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.06.12. 12:11
null
Szoros csatában az Építők nyerte a döntőt (Fotó: Józan Sára)
Címkék
A 2022–2023-as magyar férfi nagypályás bajnokság győztese az Építők lett, a döntőben szétlövés után legyőzte a bajnoki címvédő Soroksárt. A harmadik hely sorsát szintén rávezetések döntötték el, és a Szent László Gimnázium diadalmaskodott a Grassalkovich ellen.

Mivel Magyarországon nincsen a gyeplabdára alkalmas műfű, idén hagyományteremtő módon Mödlingben, Ausztriában rendezték a férfi bajnokság négyes döntőjének helyosztóit. A bronzmérkőzésen a Szent László Gimnázium DSE szerzett vezetést Szabó György találatával az első negyedben. A Grassalkovich ezt követően fokozatosan átvette a kezdeményezést több veszélyes lehetőséget is kidolgozva, az egyenlítő gólt Losonci Zoltán szerezte büntető kornerből. A rávezetések során két Szent László-játékos hibázott, de három Grassalkovich-próbálkozás is kimaradt, így a kőbányaiak szerezték meg a bronzérmet.

A döntőben a két régi rivális a Soroksári HC és az Építők HC találkozott egymással. Az alapszakaszban egy döntetlen mellett mindkét csapat egyszer diadalmaskodott. A döntőt a soroksáriak kezdték jobban, és Ficzere Zsombor két büntetőjével hamar előnyre tettek szert.

Ezt követően lassan magára talált a kék mezes Építők és a máltai Bajada Keith duplája és Kozári Benedek léc alá zúduló lövése után már nála volt az előny. Ezt követően Ficzere ismét hétméteresből talált be. Néhány perccel a vége előtt Keith is elérte a mesterhármast, de a Soroksár Ficzere negyedik büntetőgóljával újra egyenlített húsz másodperccel a mérkőzés vége előtt. Így a bronzmérkőzés után a döntő is rávezetésekkel dőlt el, mely során 3–2-re az Építők nyert.

A kékek a terembajnokság után a nagypályás műfüves bajnokságot is megnyerték, valamint a nemzetközi színtéren az Eurohockey Challenge II bajnokai is ők lettek, feljutva az első osztályba.

Az idény legjobbjának Balogh Tamást (SZLG DSE) választották meg, a legjobb kapus Petővári Balázs (Építők HC), míg a torna gólkirálya a 14 találatig jutó Szóga Zsigmond (Építők HC) lett.

GYEPLABDA FÉRFI BAJNOKSÁG
DÖNTŐ

Építők HC–Soroksári HC 4–4 – szétlövés után 3–2
BRONZMÉRKŐZÉS
Grassalkovich SPOHC–Szent László Gimnázium DSE 1–1 – szétlövés után 2–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik