F2: Jack Doohan nyerte az időmérőt a Hungaroringen

Vágólapra másolva!
2023.07.21. 16:57
null
Jack Doohan rajtolhat a pole-ból vasárnap a Hungaroringen (Fotó: DPPI)
Jack Doohan bizonyult a leggyorsabbnak a Formula–2 magyarországi versenyhétvégéjének időmérőjén. Az ausztrál pilóta mellől Victor Martins, míg a harmadik rajtkockából Frederik Vesti várhatja a piros lámpák kialvását a vasárnapi főfutamon a Hungaroringen.

 

Izgalmas eseményekből nincs hiány ezen a hétvégén a Hungaroringen, ugyanis a királykategória mezőnye mellett a feltörekvő fiatal generációt is megnézhetjük akció közben a Formula–2-es és Formula–3-as betétprogramon. Pénteken mindkét sorozat egy-egy szabadedzéssel készülhetett fel az éles bevetésre, majd előbbi időmérőjén Zak O'Sullivan kvalifikálta magát a pole pozícióba.

Ami a gyakorlást illeti, a jó formában lévő Ivasza Ajumu hangolt a legjobban a mogyoródi versenyhétvége kezdetén. A japán mögött Frederik Vesti és Victor Martins végzett. A F1-es második szabadedzés előtt az F2-es időmérőre is sor került, melynek kezdetére szinte teljesen felszáradt a Hungaroring aszfaltja, azonban mindössze néhány perccel a félórás kvalifikáció kezdete után szemerkélő esőről számolt be néhány versenyző.

Talán ez is hozzájárult ahhoz, hogy rögtön tíz perc után lengetni kellett a piros zászlót. Roman Stanek miatt szakították félbe az időmérőt – a cseh versenyző az ötös kanyarban csúszott ki, s autóját a gumifal állította meg. A körözés bő tíz percig állt, a folytatás előtt Vesti nevéhez fűződött a leggyorsabb kör.

 

Sokáig senkinek sem sikerült letaszítani az élről a dánt, sőt, Théo Pourchaire is csak átmenetileg vette át a vezetést az utolsó tíz perc elején. A leintést megelőzően jött a tűzijáték – előbb Martins ugrott az első helyre, majd Jack Doohan autózta meg a hétvége eddigi leggyorsabb körét.

Ennél jobbra senki sem volt képes a hátralévő időben, így Doohan rajtolhat a pole pozícióból a Hungaroringen vasárnap. Az ausztrál mellől Martins, a második sorból Vesti és Pourchaire vághat neki a főfutamnak. A szombati versenyen Kush Maini várhatja az első rajtkockából a piros lámpák kialvását.

Folytatás szombaton 14.15-kor a sprintfutammal!


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik