Formula–E: Dennis szerezte meg a pole-t a londoni időmérőn

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2022.07.30. 13:00
null
Dennis indulhat az élről az első londoni versenyen (Fotó: DPPI)
Jake Dennis szerezte meg a pole pozíciót a Formula–E londoni versenyhétvégéjének szombati időmérőjén. Mögötte Stoffel Vandoorne és Nyck de Vries végzett, míg az első ötöst Sérgio Sette Camara és Oliver Askew tette teljessé.

 

 

Egy szabad hétvége után folytatódott a Formula–E idei kiírása, az utolsó előtti állomás London, ahol szombaton és vasárnap is összecsap a mezőny. Az első szabadedzésen Sérgio Sette Camara 1:14.487-es idővel bizonyult a leggyorsabbnak, előnye 172 ezred volt Mitch Evans előtt, míg a harmadik Nick Cassidy lemaradása 2 tized volt.

A második tréningen aztán két hazai versenyző, Jake Dennis és Oliver Rowland tört az élre, kettejüket 82 ezred választotta el egymástól, miközben André Lotterer további 7 ezredes hátránnyal érkezett a harmadik pozícióban. Az összetettet vezető Stoffel Vandoorne két nyolcadik hellyel készült a folytatásra.

Az A-csoportból Vandoorne, Camara, Cassidy és Maximilian Günther míg a B-ből Dennis, Nyck de Vries, Oliver Askew és André Lotterer jutott tovább a negyeddöntőbe.

Először Lotterer és Vandoorne hajtott pályára, közülük a belga, míg Askew és Sette Camara párharcából a brazil került ki győztesen. Ezután Cassidy és De Vries, majd Günther és Dennis csatázott egymással, előbbi összecsapásból a holland, míg utóbbiból a brit jutott tovább.

Az elődöntőben először Vandoorne és Sette Camara, majd De Vries és Dennis csapott össze egymással, a döntőbe Vandoorne és Dennis menetelt tovább. A pole pozíciót végül Dennis szerezte meg, így ő várhatja az élről a piros lámpák kialvását a délutáni versenyen. Mellőle tehát Vandoorne rugaszkodhat el, míg a második sorban De Vries és Sette Camara foglalhat helyet.

Az ötödik helyre Askew kvalifikálta magát, míg az első tízes sorát Günther, Cassidy, Lotterer, Eduardo Mortara és Robin Frijns egészítette ki.

Folytatás 16 órakor a versennyel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik