AutoGP: Kiss Pál Tamás nagy taktikai csatákat vívott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.21. 13:07
null
Ismét dobogós helyekért csatázhatott Kiss Pál Tamás, meg is csípett két második pozíciót
Két nagy csatát is megvívott rövid időn belül Kiss Pál Tamás az AutoGP-sorozat hétvégi, ausztriai versenyén, végül az új csapattal induló magyar pilóta a Red Bull Ringen mindkét futamán második lett.

 

Két második hely a versenyfutamokon, második hely az összetett ponttáblázaton is – újra, végre. A számok azt mutatják, Kiss Pál Tamás eredményes hétvégét zárt a Red Bull Ringen. Pedig nem volt könnyű napja, az AutoGP-sorozat mezőnye ugyanis kevesebb mint négy órán belül teljesítette mindkét futamát, ilyenre – legalábbis ebben a bajnokságban – még nem volt példa.

A nagy rohanás azonban nem zavarta meg Kiss Pál Tamást, akit az első futamon csak az összetett éllovas Szato Kimija tudott maga mögé utasítani.

„Az eredeti stratégiánk az volt, hogy csak a futam végén jövök ki kereket cserélni, de reagálni kellett Szato taktikájára, így korán kijöttem. Ennek eredményeképpen a japán elé jöttem vissza, ellenben viszonylag gyorsan elkezdtek kopni a gumik az autómon – mivel az időmérőn használtakat tettük fel –, így a tizennegyedik körben Szato megelőzött. Direkt kevés helyet hagytam neki, arra számítottam, hogy emiatt túlcsúszik, én pedig vissza tudok bújni mellé. De nem sikerült, mert jó tapadást talált, úgyhogy az ideális íven félig-meddig keresztbe megállt, így nem tudtam megelőzni. Talán harcolhattam volna vele, de abban benne lett volna a kiesés kockázata" – mondta a Virtuosi UK magyar versenyzője, aki ez előtt a hétvége előtt váltott csapatot (korábban a Zele Racingnél versenyzett), s egyelőre minden jel arra utal, hogy jól tette.

„A második futamon is jól rajtoltam, de volt egy kis baleset mögöttem, én is kicsúsztam, ami miatt vesztettem néhány pozíciót. Folyamatosan zárkóztam fel, és némi elégtételt jelentett, hogy Szatót ugyanott előztem meg, ahol az előző futamon ő engem. A boxkiállás után közvetlenül a csapattársam, Andrea Roda mögé értem vissza, s jó tempóban haladtam a második helyen, amikor Szato utolért, és elkezdett támadni. Döntenem kellett, és úgy döntöttem, lezárom az íveket, amennyire tudom, mert legalább a második helyet el akartam csípni. Oda-vissza előzgettük egymást, hatalmas párharcot vívtunk, amiből végül én kerültem ki győztesen" – nyilatkozta Kiss, aki a negyedik helyről a másodikra jött fel az összetettben.

„Pályafutásom egyik legeredményesebb hétvégéjén vagyok túl. Az elmúlt három forduló, de leginkább az imolai versenyhétvége nem úgy alakult, ahogy szerettem volna, így különösen felemelő érzés volt kétszer is dobogóra állni a Red Bull Ringen. Nagyszerű volt újra a legelőkelőbb helyekért csatázni. Támadásból és védekezésből is jutott bőven. Számomra a csapattársam számára és a csapat számára is rendkívül sikeres volt ez a hétvége, így már alig várom a folytatást!" – végszavazott Kiss Pál Tamás.

AUTO GP-SOROZAT, 11-12. FUTAM, RED BULL RING – EMLÉKEZTETŐ
1. verseny:
1. Szato Kimija (japán, Euronova) 32:06.607, 2. Kiss Pál Tamás (magyar, Virtuosi UK) 3.924 mp h., 3. Roda (olasz, Virtuosi UK) 4.218 mp h.
2. verseny: 1. Andrea Roda 28:04.417, 2. Kiss Pál Tamás 6.385 mp h., 3. Cerutti (olasz, Supernova) 12.857 mp h.
Az állás: 1. Szato Kimija 182 pont, 2. Kiss Pál Tamás 138, 3. Roda 133

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik