Nyakunkon a strandszezon: hogyan lehet minél gyorsabban formás testük a nőknek?

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2023.05.20. 10:22
Közeleg a bikiniszezon, egyre több hölgy bukkan fel az edzőtermekben, Csatos Mónika személyi edző mondja el, mire kell figyelniük a tréningek során.

 

Csatos Mónika

Nyakunkon a nyár, napról napra közelebb kerülünk a strandszezonhoz, ez pedig értelemszerűen a hölgyek mozgásigényére is hatással van. Senki sem szeretne löttyedt hátsóval, combokkal megjelenni a Balaton-parton, az úszómedence szélén, így az edzőtermekben is egyre több nő bukkan fel. Csatos Mónika, a Life1 Fitness edzője leginkább a gyengébb nemnek tart foglalkozásokat, sokszor megkapja azt a kérdést is, ő nem fél-e attól, hogy a túlzásba vitt edzéstől túl izmos lesz?! A válasza röviden: nem!

De merüljünk el a részletekben: azzal nyilván mindenki tisztában van, hogy a férfiak és a nők mind anatómiailag, mind hormonálisan eltérően működnek, ennek a konditeremben azonban különös jelentősége van.

„A follikuláris fázisban lehet, épp kicsattanunk az energiától, viszont a luteális végén már-már lemerülnek a raktáraink, főleg tartós stressz, túlzott diéta vagy túledzés esetén. Ezért is fontos, hogy mindig hallgassunk a testünk jelzéseire! Válasszunk a terhelhetőségünknek megfelelő mozgásformát, például a ciklus első néhány napján jógát, vagy kisebb intenzitású súlyzós edzést, majd fokozatosan növeljük a terhelést. Érdemes lehet beiktatni saját testsúlyos, kettlebell- vagy HIIT-edzést is, a ciklus vége felé pedig inkább a kardió mozgásformákat vagy akár a túrázást előnyben részesíteni” – fogalmazott.

Betartva ezeket a tanácsokat, sokkal hamarabb lehet formás teste a gyengébbik nemnek, arról nem is beszélve, hogy mentálisan is pozitív hatások érvényesülnek, egyre jobban érzik majd magukat a bőrükben, ezáltal magabiztosabbá is válnak.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik