Nagy Bernadetté a harmadik magyar birkózókvóta!

KRASZNAI BENCE (Baki)KRASZNAI BENCE (Baki)
Vágólapra másolva!
2024.04.06. 18:02
Nagy Bernadett remek birkózással megszerezte a magyar csapat első kvótáját Bakiban (Fotó: Török Attila, archív)
Nagy Bernadett megszerezte a magyar birkózósport harmadik kvótáját a párizsi játékokra szombaton, a Bakiban (Baku) zajló európai olimpiai kvalifikációs versenyen.

 

Nagy Bernadett saját bevallása szerint összességében jobban birkózott szombat délelőtt a Nemzeti Torna Arénában, mint a februári, bukaresti Európa-bajnokságon, amelyen másfél éves kihagyását követően a harmadik helyen zárt.

Valóban rendkívül biztató volt a mozgása: elsőként a hozzá hasonlóan kétszeres Eb-harmadik olasz Enrica Rinaldit utasította technikai tussal (10:0) maga mögé, majd magabiztosan, 3:0-ra múlta felül a fehéroroszok junior Európa-bajnokát, Anasztaszija Zimjankovát is, ezzel bejutott a legjobb négy közé, ami azt jelentette, csupán egy lépés választja el a kvótától.

Az esti programban az Eb-második és -harmadik francia Pauline Lecarpentier-vel találkozott, csakúgy, mint nemrégiben, Bukarestben a bronzéremért. Akkor simán győzött a mi sportolónk. Ezúttal is a magyar hölgy bizonyult jobbnak, az első menetben kétpontos levitelt hajtott végre, s utána kiválóan védekezett, így 2:0-ra nyert, megszerezve a magyar birkózósport harmadik párizsi kvótáját. Érthető, hogy könnyes szemmel ugrott csapattársai és edzője nyakába a vegyes zónában.

S mielőtt interjút adott volna nekünk, rögtön leszögezte: „Én nem ilyen vagyok, már öt éve nem sírtam!”

Nagy Bernadett olimpiai kvótát szerzett!
Őszintén szólva könnyebb mérkőzésre számítottam, jobban „szívta magát”, mint Bukarestben, vagy én nem voltam annyira ott a szőnyegen, mint legutóbb – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Nagy Bernadett a Pauline Lecarpentier elleni mérkőzés után. – Mindent összevetve nem mondhatom azt, hogy jó formában birkóztam ezen az összecsapáson. Ám ettől függetlenül mérhetetlenül boldog vagyok.

Pedig a négy közé jutás után azt említette, jobb állapotban érzi magát, mint az Eb-n. 
Ez nem igaz, visszaszívom! Most inkább azt mondanám, hogy ott voltam jobb formában. Itt az első meccsemen nagyon koncentráltan és türelmesen birkóztam, kifejezetten jól sikerült, a másik kettő viszont a tervezettnél szorosabban alakult. De ennyi baj legyen.

Talán elmondható, hogy a másfél éves kihagyása miatt nagyon mélyről indult a kvalifikációs időszakban. Mikor hitte el először, hogy így is megszerezheti a kvótát?
Én mindig elhittem. Ezért jártam mindennap tornára, ezért edzettem. Hiszem, hogy ha nincs a fejedben valami, ami motiváljon, akkor sosem éred el a célod.

„ha nincs a fejedben valami, ami motiváljon, akkor sosem éred el a célod”

BIRKÓZÁS
EURÓPAI OLIMPIAI KVALIFIKCÁIÓS VERSENY, BAKI
NŐK
76 kg. Kvótameccs: Nagy Bernadett–Lecarpentier (francia) 2:0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik