Elvárás: győzelem, szép játékkal

2475674 24756742475674 2475674
Vágólapra másolva!
2013.09.14. 08:09
Végre vége a válogatott szünetnek, és miután kihevertük a román meccset, valamint Dzsudzsák megmondóember Balázs nyilatkozatait, koncentrálhatunk...

Végre vége a válogatott szünetnek, és miután kihevertük a román meccset, valamint Dzsudzsák megmondóember Balázs nyilatkozatait, koncentrálhatunk az igazán fontos dolgokra. Kötelező győzelem előtt állunk, és a mostani szezonban ez eddig vagy nagyon nehezen, vagy sehogy nem jött össze, 3 forduló után 5 pont hátrányt összeügyeskedve a Portóval szemben. Nem mondhatni, hogy villámrajtot vettünk tehát, de most már illene elkezdeni helyére tenni a dolgokat.Végre vége a válogatott szünetnek, és miután kihevertük a román meccset, valamint Dzsudzsák megmondóember Balázs nyilatkozatait, koncentrálhatunk az igazán fontos dolgokra. Kötelező győzelem előtt állunk, és a mostani szezonban ez eddig vagy nagyon nehezen, vagy sehogy nem jött össze, 3 forduló után 5 pont hátrányt összeügyeskedve a Portóval szemben. Nem mondhatni, hogy villámrajtot vettünk tehát, de most már illene elkezdeni helyére tenni a dolgokat.

Nem emlékszem, hogy mikor volt utoljára olyan nyári átigazolási időszak, hogy nem veszítettünk el legalább egy kulcsembert. Talán nem is volt ilyen. 2013 nyara azonban eltelt, és itt maradt Gaitán, Garay, Salvio és Matic is, sőt, az egész nyáron kiárusításra ítélt Óscar Cardozo sem ért meg senkinek 15 millió eurót, ami elég érthetetlen számomra. A mai világban, ahol egy jó balossal megáldott futógépért képesek 100 milliót perkálni - nyilván ennél kicsit több Bale, de akkor is -, évi legalább 30 gól nem ér 15 milliót?

Szóval lényeg a lényeg, mindenki maradt a helyén, érkeztek tehetséges játékosok, ha szigorúan a Jorge Jesus rendelkezésére álló névsorból indulunk ki, a minimum cél egy zökkenőmentes bajnoki cím és Bajnokok-Ligája negyeddöntő kéne, hogy legyen, és szerintem az is, még ha nincs is kimondva. Klasszisaink nemsokára nagyobb gazdagabb csapatok klasszisai lesznek, aki nem hiszi, keresse vissza ezt a posztot 1-2 év múlva. Mégis, a mutatott játék messze van az elmúlt idényben látottaktól, ami amellett, hogy érthetetlen, elég frusztráló is, ráadásul az eredmények sem jönnek. Jesus mintha nem számított volna arra, hogy senkit nem fogunk eladni, és most tanácstalan, hogy mit kezdjen ennyi játékossal. Játszassa a bevált embereket? Dobja azonnal mély vízbe Djuricicet, Markovicot, akár mást?

Szerintem teljesen összezavarodott. Rájött, hogy Markovic hiába 19 éves, akkora tehetség, hogy csak egy hülye jegelné, ugyanakkor Salviót soha, semmi pénzért nem hagyná ki - miután komoly sérülést szenvedett a Sporting ellen, muszáj lesz nélkülöznie, legalább 4 hónapig -, és ez csak egy példa a sok kételye közül. Maradt egy 25 fő körül keret, és megtanultuk az elmúlt években, hogy JJ 14-15 játékossal számol a kulcsmeccseken, a többin jöhet a rotálás. Ma este tovább folytatódik az ideális csapat keresése.

A Pacosnak ennél jóval nagyobb gondjai vannak, a tavalyi bronzérem a klub legjobb bajnoki helyezése volt, és eddig úgy tűnik, nagy árat fizetnek érte. A csapatot lerabolták, a sikerkovács Paulo Fonseca a Porto mestere lett, a BL selejtezőjében két meccsen 8 gólt kaptak a Zenittől, de még így is vár rájuk az Európa liga csoportkör. Emellett 3 vereséggel kezdték a bajnokságot. Valahogy így múlik el a világ dicsősége, így lesz bronzérmesből szinte pillanatok alatt egy kiesés ellen küzdő csapat, kispadján Costinhával és Maniche-sal, akik egyeleőre nem érzik annyira egymást edzőként, mint a pályán úgy 8-10 évvel korábban. Sajnálom őket, tényleg, de nekünk magunkkal kell foglalkoznunk, és megkezdeni a felzárkózást, mielőtt még nagyobb baj lesz.

Kíváncsian a próbálgatás következő fejezetét, mert abban biztos vagyok, hogy előbb-utóbb meglesz az ideális csapatunk, onnantól pedig semmi akadálya a fent említett célok megvalósításának.

A meccs 19:15-kor kezdődik, streamek a szokásos helyeken.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik