BL: a Málaga panaszt tesz az UEFA-nál a játékvezetés miatt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.10. 15:07
Vicente Casado, a Borussia Dortmunddal szemben elvérző Málaga vezérigazgatója elmondta, a spanyol klub hivatalos panaszt nyújt be az Európai Labdarúgó-szövetséghez (UEFA) a két csapat keddi, 3–2-es német sikerrel végződő összecsapásának játékvezetői működése kapcsán.

A spanyolok a mérkőzés hajrájáig 2–1-re vezettek, ám a 91. és a 92. percben kapott gólokkal végül 3–2-es vereséget szenvedtek, így búcsúztak a sorozattól, ám az andalúziai klubvezetők megítélése szerint – illetve a televíziós felvételek tanúsága alapján is – a németek harmadik, Felipe Santana által szerzett gólja lesről született. (Persze, a tényeken ez már mit sem változtat...)

Manuel Pellegrini, a Málaga vezetőedzője, valamint a játékosok már a mérkőzés után kifejezték elégedetlenségüket, a vezérigazgató véleményére máig kellett várni.

„Fel vagyunk háborodva, mert ismét mi lettünk az igazságtalanság áldozatai. Hivatalos panaszt nyújtunk be az európai szövetséghez a játékvezető tevékenykedése miatt. Szégyen, hogy a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a játékvezető nem olyan szintet képvisel, amelyet a játékosok, a szurkolók és a két csapat megérdemelne” – vélekedett Casado.

„A panaszunk nem az UEFA, hanem a játékvezetői hatos felé fog irányulni. A BL elitverseny, minden benne részt vevő embernek meg kellene ütnie ezt a szintet” – tette hozzá a Málaga vezérigazgatója.

Joaquín, a spanyol klub játékosa még tovább ment, megítélése szerint az európai szövetség szándékosan segítette a Dortmundot.

„Az UEFA és Michel Platini elnök is azt akarta, hogy kiessünk. Sokkal könnyebb megtenni ezt velünk, mint a Real Madriddal. Az ilyen események csak az olyan kiscsapatokkal történhetnek meg, mint a Málaga” – alkotott véleményt Joaquín.

Az igazsághoz tartozik, hogy a spanyolok második gólja is erősen lesgyanús szituációból született, ám arról a találatról nem alkottak véleményt az érintettek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik