Pellegrini: A bírók nem akarták, hogy továbbjussunk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.10. 08:56
A Bajnokok Ligája egyetlen veretlen csapata, a Dortmund a Málagát fogadta kedd este a negyeddöntő visszavágóján az első mérkőzés gól nélküli döntetlenje után. A spanyolok kétszer is vezettek, de a ráadás első és második percében is betaláltak a németek, így 3–2-es összesítéssel ők jutottak tovább. Lássuk, hogy az érintettek hogyan vélekedtek a találkozóról.

Pellegrini dühösen tekintett vissza a Dortmund elleni BL-negyeddöntőre (Fotó: Action Images)
Pellegrini dühösen tekintett vissza a Dortmund elleni BL-negyeddöntőre (Fotó: Action Images)
Pellegrini dühösen tekintett vissza a Dortmund elleni BL-negyeddöntőre (Fotó: Action Images)
Pellegrini dühösen tekintett vissza a Dortmund elleni BL-negyeddöntőre (Fotó: Action Images)
Pellegrini dühösen tekintett vissza a Dortmund elleni BL-negyeddöntőre (Fotó: Action Images)

„Nem azt láttam ma, amit látni akartam – mondta önkritikusan, de örömtől csillogó szemekkel a dortmundi edző, Jürgen Klopp. – Az első félidőben az eddig legrosszabb teljesítményünket nyújtottuk a BL-ben, idegesek voltunk. A fordulás után már jobban ment, de az ellenfél nagyon okosan játszott. Összességében megérdemeltük a győzelmet. Azt le sem tudom írni, mi zajlott bennem, ehhez doktor kellene! Ha ilyen szenvedéllyel játszunk, mint ma este, mindenki számára kemény dió leszünk. Az elődöntőben vagyunk, klubtörténelmünk egyik legszebb estéje ez. Asszisztensemmel mondtuk is egymásnak: pár éve el tudtad volna azt képzelni, hogy BL-elődöntőt játszunk? Amikor szaladtak a végén a percek, az utolsó fegyverhez nyúltam: behoztam egy középső védőt. Ezt a mérkőzést sohasem fogom elfelejteni…”

„Még mindig nem hiszem el – nyilatkozta a lefújás után a Borussia Dortmund szerb védője, Neven Szubotics. – Ennél őrültebb mérkőzésem még sohasem volt, de ez a stadion sem látott még ilyet. Mint egy amerikai mozifilm… Nem adtuk fel a reményt, megpróbáltunk a végén gólt szerezni, aztán még egyet, és mindkétszer szerencsénk volt. Csak örömet érzek most, nem érdekel, megérdemeltük-e vagy sem. Aki győztesnek látszott, végül veszített. Ilyen a futball.”

„Nem ez volt legjobb teljesítményünk, a Málaga taktikailag meglepett minket, de a két mérkőzés alapján a jobbik csapat ment tovább – nyilatkozta Michael Zorc, a Dortmund sportigazgatója. – Amit érzek, azt nehéz szavakba önteni, hatalmas szerencsénk volt. Rengeteg helyzetet kihagytunk, de sohasem adtuk fel.”

Manuel Pellegrini, a Málaga vezetőedzője kissé feldúltan értékelte a látottakat.

„A játékvezetők nem akarták, hogy mi jussunk az elődöntőbe, 2–1-es vezetésünknél számos hibát elkövettek. A harmadik dortmundi gól hatalmas csapás a számunkra, ráadásul még les is volt. Az utolsó tíz percben nagyon megrendülten játszottunk – a bíróknak betudhatóan. Ilyen körülmények között minden nagyon nehézzé válik” – kezdte a chilei szakember.

„Lehet ezt kegyetlen vereségnek nevezni, de nem értek egyet, mert nagyszerű teljesítményt nyújtottunk. Azt mondják, hogy a Dortmund játssza a legszebb focit Európában, az utolsó percekben mégis ívelgettek. Különben gratulálok az ellenfélnek. Ez a csalódottság nem fog egyik napról a másikra elmúlni. Most azon dolgozunk, hogy minél eredményesebben fejezzük be a bajnokságot” – tette hozzá Pellegrini, aki szomorú napokat tudhat maga mögött: édesapja elvesztése után csapatával nem sikerült kivívnia az elődöntőbe jutást.

„Szerencséje volt a Dortmundnak, a harmadik góljuk lesről született. Tudomásul kell venni a történteket, vagy legalábbis megpróbálni. Négy percre voltunk az elődöntőtől, le sem lehet írni, milyen csalódottság lett úrrá rajtunk az öltözőben. Már a kezünkben volt a győzelem…” – mondta Roque Santa Cruz, a Málaga éke.

„A maximumot nyújtottuk. A harmadik hazai gól lesről esett, de előtte meg nekünk volt szerencsénk… Szomorúak vagyunk, mert bíztunk a továbbjutásban, edzőnk és szurkolóink szintén. Két perc kellett volna ehhez, de képtelenek voltunk kivédekezni” – így a Málaga francia szűrője, Jérémy Toulalan.

Összefoglaló

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
BORUSSIA DORTMUND–MÁLAGA 32
Dortmund, Signal-Iduna Park, 65 829 néző. V: Thomson (skót)
BORUSSIA DORTMUND:
Weidenfeller – Piszczek, Szubotics, Felipe Santana, Schmelzer – Gündogan (Hummels, 86.), S. Bender (Sahin, 72.) – Blaszczykowski (Schieber, 72.), Götze, Reus – Lewandowski
MÁLAGA: Willy – Gámez, Demichelis, Sergio Sánchez, Antunes – Joaquín (Portillo, 83.), Toulalan, Camacho, Duda (Eliseu, 74.) – Isco, Júlio Baptista (Santa Cruz, 83.)
Gólszerző: Lewandowski (40.), Reus (91.), Felipe Santana (92.), ill. Joaquín (25.), Eliseu (83.)
Továbbjutott:
a Dortmund, 3–2-vel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik