BL: Gabriel Jesus bosszús, de tudja, mi kell a Liverpool ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.10. 09:43
null
Gabriel Jesus valóban zaklatott mostanság – itt épp Paul Pogbát „fenyíti” a manchesteri derbin (Fotó: AFP)
Háromgólos hátrányból vág neki a Manchester City a kedd esti, Liverpool elleni BL-negyeddöntő-visszavágónak. Gabriel Jesus szerint, bár a lemaradás tetemes, nincs még veszve semmi – ebben a szellemben kell pályára lépni.

 

„Természetesen szomorúak és bosszúsak vagyunk, amiért gyors egymásutánban csúnya vereséget szenvedtünk a szezon két legfontosabb mérkőzésén – utalt a liverpooli BL-negyeddöntő (0–3) mellett a Manchester United elleni hazai bajnokira (2–3) is Gabriel Jesus, a Manchester City támadója. – Felzaklatott minket a legutóbbi két meccs, de azért nem szabad átesni a ló túloldalára, és sutba vágni mindazt, amit ebben az amúgy nagyszerű idényben elértünk. Le kell vonnunk a tanulságokat, és gyorsan lapozni, mert van még megoldandó feladat elég, kezdésként a keddi visszavágó.”

Az első mérkőzéshez képest változás lesz, hogy Sergio Agüero felépült, és ott lehet a manchesteri csapatban, amelynek legalább három gólt kell szereznie a kilencven perc során, hogy megőrizze a továbbjutás reményét.

„Csakis rajtunk múlik, sikerrel járunk-e a Liverpool ellen – folytatta a brazil légiós, vázolván a szerinte ideális forgatókönyvet. – Nem az esetleges harmadik meg negyedik gólnak kell a fejünkben járnia, hanem azzal kell nekivágnunk, hogy megszülessen az első, amelyik Liverpoolban sajnos elmaradt. És hogy nyerjünk. Az elejétől a végéig a saját focinkat kell játszanunk, folyamatosan gólszerzésre kell törekednünk. Nagyszerű ellenfelekkel remek meccseket játszottunk, kemény munkával megteremtettük magunknak a lehetőséget, hogy bejussunk a Bajnokok Ligája elődöntőjébe és megnyerjük az angol bajnokságot. Nincs más feladat, mint visszatérni erre az útra, és jó futballt játszani.”

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK – a keddi program
20.45:
AS Roma (olasz)–FC Barcelona (spanyol) (Tv: Sport1)
Az első mérkőzés végeredménye: 4–1 a Barcelona javára
20.45: Manchester City (angol)–Liverpool (angol) (Tv: M4 Sport)
Az első mérkőzés végeredménye: 3–0 a Liverpool javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik