Real Madrid–Manchester City: ez tényleg előrehozott döntő volt

Vágólapra másolva!
2024.04.09. 20:50
Fotó: AFP
A Real Madrid 3–3-at játszott odahaza a Manchester Cityvel a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén.

 

BAJNOKOK LIGÁJA 
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Real Madrid (spanyol)–Manchester City (angol) 3–3 (2–1)
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, 76 680 néző. Vezette: Letexier (francia)
Real Madrid: Lunyin – Carvajal, Tchouaméni, Rüdiger, F. Mendy – Valverde, Kroos (Modric, 72.), Camavinga – Bellingham – Vinícius Júnior (Joselu, 86.), Rodrygo (Brahim Díaz, 71.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Manchester City: S. Ortega – Akanji, Dias, Stones, Gvardiol – Rodri, Kovacic – Foden (Julián Álvarez, 87.), Bernardo Silva, Grealish – Haaland. Menedzser: Josep Guardiola
Gólszerzők: Dias (12. – öngól), Rodrygo (14.), Valverde (79.), ill. Bernardo Silva (2.), Foden (66.), Gvardiol (71.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Akár előrehozott döntőnek is nevezhetnénk a Real Madrid és a Manchester City összecsapását, a sportstatisztikákkal foglalkozó OPTA szerint ugyanis ez a két csapat volt előzetesen a legesélyesebb a döntős szereplés kiharcolására – aztán jött a sorsolás...

Mindenesetre a csapatok hamar igazolták, hogy miért tartották éppen őket a legesélyesebbnek a londoni döntőben való szereplésre: aki ugyanis kiugrott még egy sörért kezdés előtt a konyhába, könnyen fontos dolgokról maradhatott le. Egyrészt Aurélien Tchouameni 40 másodperc alatt leiratkozott a visszavágóról, miután sárga lapot érően rúgta fel Jack Grealisht, s mivel hozott magával egy sárgát korábbról, ezért eldőlt, hogy eltiltás miatt nem léphet pályára a jövő héten Manchesterben. Másrészt a kaputól jó 25 méterre, kissé balra megítélt szabadrúgásból Bernardo Silva Andrij Lunyint meglepve, egyből a jobb alsó sarok felé lőtt, a beadásra számító kapus pedig nem ért már vissza a labdára, csak a gólvonal mögé tudta segíteni.

A Real Madrid viszont nem zuhant össze a korán kapott góltól, s az első negyedóra vége felé közeledve két perc alatt megfordította az állást. Előbb Eduardo Camavinga megpattanó lövése kötött ki Stefan Ortega kapujában – az UEFA Rubén Dias öngóljaként tüntette fel a találatot –, aztán Vinícius Junior kiugratása után Rodrygo szerzett pimasz gólt, két védőt és a kapust is becsapva pöckölte a hálóba a labdát. A két csapat a folytatásban is nagy iramban, magas színvonalon futballozott, ám újabb gól már nem esett az első félidőben.

A másodikban ugyan elmaradt az elsőhöz hasonlóan mozgalmas kezdés, de mindkét fél továbbra is gólra éhesen futballozott. Végül a Manchester City volt az, amelyik jóllakott, ráadásul – csakúgy, mint a Real az első félidőben – a vendégek is két gyors gólt szereztek: előbb Phil Foden rajzolta fel 19 méterről a labdát a jobb felsőbe szépségdíjas módon, öt perccel később viszont Josko Gvardiol mutatkozott be új oldaláról, amikor 20 méterről bombázott parádésan a Real kapujának bal oldalába – pedig hosszan vette át a labdát... S a helyi érdekű gólszépségversenynek még korántsem volt vége, tíz perccel a vége előtt ugyanis jött Federico Valverde, és csillapította a madridiak góléhségét is:  Vinícius oldalfordítása után, jobbról, 14 méterről, kapásból óriási gólt zúdított a jobb alsóba, 3–3.

A hajrában Camavinga belépője után megsérült Phil Foden, majd négy perc hosszabbítás után Francois Letexier játékvezető véget vetett a mérkőzésnek, amelyen a két csapat nem csak az első percekben igazolta, valóban kiemelkedő esélyesei a döntős szereplés kiharcolásának. „Csupán” annyit kell jövő héten szerdán eldönteni, hogy melyikük reménye él tovább.

A mérkőzés összefoglalója itt!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik