A Man. City spanyol támadótrióval esik neki a Barcának

Vágólapra másolva!
2014.02.18. 07:51
null
Vajon a manchesteri mérkőzésük után is ilyen jó kedve lesz Piquének? (Fotó: Action Images)
A tavasz még várat magára, de máris újra itt van a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakasza. Nem is akármilyen összecsapás vár ránk ma este: a Manchester City a Barcelonát fogadja – az újgazdag erő csap össze az évtizedes hagyományokkal. A másik keddi meccsen a Leverkusen a PSG-vel játszik. De nemcsak a meccsek lesznek érdekesek: csatlakozzon hozzánk, tartson velünk a száguldó BL-sztrádán, az NSO-n mindenről beszámolunk! Hírek, nyilatkozatok, érdekességek, fotók egy helyen, élőben.

19:49 Brazil, argentin kettős támogatja Ibrát A Bayer Leverkusen és a Paris Saint-Germain is nyílt sisakos támadójátékra készül, legalábbis erre lehet következtetni a kedd esti labdarúgó Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőre kijelölt kezdő tizenegyekből. A PSG csatársorában a sérült Edinson Cavanit az argentin Ezequiel Lavezzi helyettesíti, ő és a brazil Lucas Moura támogatja majd Zlatan Ibrahimovicot a párizsiak csatársorában. A Leverkusen legveszélyesebb fegyvere természetesen Stefan Kiessling.
» A kezdőt itt találja!

19:45Spanyolok rohamozzák a Barca kapuját Manuel Pellegrini, az angol Manchester City labdarúgócsapatának menedzsere Jesús Navas, Negredo és David Silva személyében három spanyol légiósát is a kezdőbe jelölte a Barcelona elleni BL-nyolcaddöntő első, hazai felvonására. A katalánok kezdőjében ott találjuk Cesc Fabregast.
» A kezdőt itt találja!

19:27 A madridi kapitány nagy reményeket fűz Milánóhoz. „Tiszteletem a Milant és a történelmét, nem véletlenül ellenfelünket tartják favoritnak – nyilatkozta Gabi, az Atlético Madrid csapatkapitánya. – Nekünk azonban komoly terveink vannak a milánói mérkőzéssel kapcsolatban, de a győzelemért rengeteget kell dolgoznunk. Ha a ránk jellemző stílusban tudunk teljesíteni, jó eredményt érhetünk el, ami bizakodást adhat a hazai visszavágóra.”
A madridiakat irányító Diego Simeone az Inter és a Lazio játékosaként több alkalommal játszhatott a Milan ellen, Serie A-s góljai mintegy üzenetértékűek a holnapi BL-összecsapás előtt. „Tudjuk, hogy ez rendkívül fontos mérkőzés, igazi presztízscsata lesz a számára, remélem, edzőként is lesz alkalma gólt ünnepelni a Milan ellen” – futott egy erősen udvariaskodó tiszteletkört Gabi.

19.14 Hívatlan PSG-ultrák. Körülbelül 140 PSG-ultra a szervezett párizsi szurkolói csoportokon kívül, jegy nélkül, ám annál több pirotechnikai eszközzel tartott Leverkusenbe, de a német hatóságok lefülelték őket, és három buszukat visszafordították a francia főváros felé. Nélkülük is körülbelül 1100 PSG-drukker lesz ott ma este a BayArenában.

19:10 Kakától retteghet az Atlético. A Real játékosaként rendkívül peches, hónapokat sérülések miatt kihagyó Kaká mindössze háromszor játszott az Atlético ellen, mindháromszor vendégként (!) lépett pályára a madridi derbin. Elsőre a 3–2-es győzelemhez góllal járult hozzá, de második idényében egyáltalán nem játszott ellenük. Aztán a 4–1-re győztes együttes tagja lehetett, végül a 2–1-es sikerrel vett búcsút. „Miután a múlt héten győztünk a bajnokságban a Bologna ellen otthon egy nullára, bízunk benne, hogy kellően felkészültünk és ráhangolódtunk a BL-meccsre. Mi erre a sorozatra koncentrálunk leginkább – árulta el Kaká a szerdai találkozó előtti napon. – Az Atlético futballistái közül többekkel szimpatizálok, közülük néhányukat a barátomnak is mondhatom. David Villát például, aki nagyszerű játékos.”

18.55 Óriási az érdeklődés. Természetesen hatalmas érdeklődés övezi a Manchester City és a Barcelona összecsapását. A manchesteri stadionba 170 újságíró, 28 televíziós társaság és 55 fotós akkreditált a találkozóra – ez rekordnak számít a Citynél. A műsorfüzet borítójára ezúttal David Silva, a Manchester City spanyol irányítója került.

18.30 Néhány érdekes statisztika a mai esti mérkőzések elé. A jelenlegi BL-szezonban a PSG és a Barcelona teljesítette a legtöbb pontos passzt (90 százalék). A legjobb formában a Manchester City van, mely legutóbbi négy BL-meccsét egyaránt megnyerte, ráadásul a legtöbb gól is az angol csapat meccsein esett a csoportkörben (szám szerint 28). A Bayer Leverkusen góljainak 56 százaléka pontrúgásokból születik, ez a legmagasabb százalék a még versenyben lévő csapatok közül.

18.00 EMLÉKEZTETŐ – A MAI PROGRAM (Mindkét mérkőzésről élő, szöveges tudósítást olvashatnak a Nemzeti Sport Online-on!)

BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
02.18 KEDD

20.45: Manchester City (angol)–Barcelona (spanyol) (Tv: Sport1)
20.45: Leverkusen (német)–PSG (francia) (Tv: Digi Sport 1)

17.45 MÁR CSAK 3 ÓRA A KEZDÉSIG!

17.40 Messi, a jószívű. Kedves sztorit publikált keddi számában a Manchester Evening News. Állítólag a Barcelona repülőgépének tegnap esti landolása után a manchesteri repülőtéren egy 14 éves diáklány odament Lionel Messihez és autogrammot kért City-mezére. Az alacsony argentin készséggel írta alá a trikót, melyen honfitársa, Sergio Agüero neve szerepelt.

17.20 Előre tekintünk a jövő hétre is. Szalai Ádám, a Schalke támadója kedden ismét edzhetett. A magyar válogatott csatár a jelek szerint túl van betegségén. Részletek itt!

17.00 Nagy bajok vannak az Arsenalnál. Markus Babbel, a Bayern München korábbi játékosa szerint Mesut Özil gyenge, Lukas Podolski lusta, ráadásul az Arsenalnak több sérültje is van, így gyakorlatilag semmi esélye nincs a Bayern München ellen. Önök egyetértenek a 2012 óta munkanélküli trénerrel?

15.50 A Manchester United párharca a legszorosabb. A Soccer Power Index megnézte, a nyolcaddöntő párharcai közül melyik a legegyértelműbb és hol várható a legnagyobb küzdelem. A gyenge formában lévő Manchester United és az Olympiakosz csatájából közel 50-50 százalékkal kerülhet ki győztesen bármelyik csapat. A legnagyobb esélyesnek a Real Madrid (84 százalék) számít a Schalke ellen.

A Real Madrid továbbjutása szinte biztosra vehető (Fotó: Twitter/ESPN)
A Real Madrid továbbjutása szinte biztosra vehető (Fotó: Twitter/ESPN)

15.25 Wenger tudja, hogy a világ legjobb csapata vár az Arsenalra. „Hiszünk benne, hogy meg tudjuk csinálni, csak rajtunk múlik. Erős a csapatszellem, ez biztos, egységesek vagyunk. Ezek a dolgok mindig megvoltak, de a hit nem. Az ellenfél minden meccsét megnyeri. A Bayern München a világ legerősebb csapata jelenleg" – nyilatkozta Arsene Wenger.

15.05 Balotelli akár kapus is lenne a sikerért. „Várom, hogy Stephan El Shaarawy visszatérjen, de jobban szeretném, ha ott lenne a vb-n. A barátom és remélem, minél előbb újra játszhat. Csatár vagyok, de ha kapusnak kell lennem, hogy Bajnokok Ligáját nyerjek, akkor kapus leszek. Seedorf olyan, mint egy csapattárs nekem, megkönnyíti a dolgomat. Olyan, mint egy testvér. Remélem, a Manchester City legyőzi a Barcelonát" – nyilatkozta Mario Balotelli, az AC Milan támadója.

A nagy találkozások estéje Manchesterben (Fotó: fcbarcelona.com)
A nagy találkozások estéje Manchesterben (Fotó: fcbarcelona.com)

14.45 Statisztikák, érdekességek. Jöhet a centenárium a Barcelonának? Ki a passzkirály? Hogy áll a Manchester City és a Barcelona örökmérlege? Mire megy a PSG a Bayer Leverkusen ellen? Kattintson ide és megtudhatja.

14.15 Clarence Seedorf ugyanannyira elszánt edzőként, mint játékosként volt. „A csapat készen áll, mindenki motivált. Egy jól teljesítő csapattal találkozunk, elszántak vagyunk. A Bajnokok Ligája nagyon fontos sorozat, boldogan képviseljük benne Olaszországot. Elégedett vagyok a felkészülésünkkel. Mindenki ott akar lenni a pályán és győzni szeretne. Nagyszerű hangulatra számítok a San Siróban. A szurkolóink lesznek a 12. játékosunk" – mondta a Milan vezetőedzője az Atlético Madrid elleni meccsről.

14.00 Rosicky felépült. Az Arsenal hivatalos Twitter-oldalán közölte, hogy nincsenek újabb sérültek a csapatnál a Bayern München elleni találkozó előtt. Ráadásul Tomás Rosicky is felépült.

13.43 Yes we can! – mondják a katalánok. Néhány ismert európai sportlap mai címlapja.


13.22 „A City többet nyerhet, mint veszíthet”. Álvaro Negredo, a Manchester City spanyol válogatott támadója elmondta, nem a Barca volt csapata álomellenfele a sorsoláskor: „A sorsolás előtt a csapat nagy része nem szeretett volna szembekerülni a Barcával, de a Madriddal vagy a Bayernnel sem. A City első alkalommal szerepel az egyenes kieséses szakaszban, így sokkal többet nyerhetünk a nyolcaddöntővel, mint veszíthetünk.”

12.40 Luis Aragonésszel utazik az Atlético Milánóba. Luis Aragonés arcképe díszíti azt a repülőgépet, amely az Atlético Madridot Olaszországba szállítja a Milan elleni mérkőzésre. A február 1-jén elhunyt legendás mester játékosként és edzőként is rengeteget tett a madridi klubért, amely így (is) tiszteleg az emléke előtt.



12.32 Ribéry és a helyettese sem játszhat. A vérömleny miatt megműtött Franck Ribéry mellett a francia klasszis helyén bevethető Xherdan Shaqirira sem számíthat szerdán a Bayern Münchent irányító Pep Guardiola. A svájci válogatott játékos két gólt szerzett a hétvégén a Freiburg elleni bajnokin (4–0), de ezt követően le kellett cserélni, mert izomsérülést szenvedett a jobb combjában.

12.22 Manchester lehet a 21. város Messi listáján. Lionel Messi eddig 20 városban szerzett gólt BL-mérkőzésen. A 21. Manchester lehet.

Eddig ezekben a városokban volt eredményes a BL-ben Messi – a labdák száma a gólok számát mutatja (Grafika: MessiStats)
Eddig ezekben a városokban volt eredményes a BL-ben Messi – a labdák száma a gólok számát mutatja (Grafika: MessiStats)

12.13 Három pótolhatatlan müncheni. Paul Breitner, a Bayern München korábbi középpályása szerint a münchenieknek mindössze három olyan játékosuk van, akit nem lehet pótolni. Bővebben itt.

12.03 A Milannál az edzőnek van a legnagyobb spanyol múltja. A Milan szerdán az Atlético Madridot fogadja, ennek apropóján az olasz klub honlapjának szerkesztői megnézték, hogy jelenlegi keretükből hányan szerepeltek korábban a spanyol élvonalban. A legtöbb mérkőzést a Primera Divisiónban az edzőjük, Clarence Seedorf játszotta.

CLARENCE SEEDORF: Real Madrid, 1996–1999 – 121 mérkőzés/15 gól
ROBINHO:Real Madrid, 2005–2008 – 101 mérkőzés/25 gól
KAKÁ:
Real Madrid, 2009–2013 – 85 mérkőzés/23 gól
ADIL RAMI: Valencia, 2011–2013 – 61 mérkőzés/2 gól
CRISTIAN ZAPATA: Villarreal, 2011–2012 – 28 mérkőzés/0 gól
CHRISTIAN ABBIATI: Atlético Madrid, 2007–2008 – 21 mérkőzés/0 gól
MICHAEL ESSIEN: Real Madrid, 2012–2013 – 21 mérkőzés/2 gól

11.37 A németek busza már Londonban van. A Bayern München csak szerdán lép pályára az Arsenal vendégeként, de a bajor csapat buszát már kedd délelőtt lencsevégre kapták Londonban, közel a hotelhez, amelyben megszállnak a címvédő játékosai. A csapat csak később repül át az angol fővárosba.

11.15 Messiék manchesteri edzése

11.10 Houllier nem korábbi játékosának csapatára fogadna. Gérard Houllier 2001-ben UEFA-kupát nyert a Liverpoollal – biztos sokan emlékeznek az Alavés elleni döntőre –, csapata egyik alapembere volt Sami Hyypiä. A korábbi finn védő ma már a Leverkusen vezetőedzője, és Houllier szerint igen kemény erőpróba vár rájuk ma este.

„Nagyon nehéz lesz, mivel a PSG még érettebbé és stabilabbá vált az utóbbi hónapokban. Messzire juthat ez az alakulat. Nagyon erős volt már az ősszel is, emlékszem a Benfica elleni egyik csoportmeccsére, amelyen nagy hatással volt rám. A Bayernek is jó csapata van, remek edzővel, aki a játékosom volt, de a Paris Saint-Germain egyszerűen erősebb” – nyilatkozta Houllier a Bundesliga hivatalos honlapjának.

A francia szakembert megkérdezték arról is, mely együtteseket tartja esélyesnek a végső győzelemre. „A Manchester City–Barcelona párharc továbbjutója valószínűleg sokáig menetel. Rajtuk kívül a Bayern Münchent, a Real Madridot és a PSG-t tartom esélyesnek a trófea elhódítására” – mondta Houllier.

10.35 Hol van Pedro és Lavezzi? UltrasLiberi1909 olvasónk jogos felvetése: „Hol van a Barcából Pedro? És a PSG-ből Lavezzi?” Nos, Pedro a katalán Mundo Deportivo szerint csak a kispadon kezd. Lavezzi játékára viszont valóban jó esély van, habár lelkileg nincs túl jó állapotban, a napokban meggyilkolták a nagybátyját. Mindenesetre megfogadjuk az észrevételt: betesszük Pastore helyére.

10.30 A Real már a nyári erősítéseken töri a fejét? Nem a mai BL-meccsekkel kapcsolatos, de érdekes: a Real Madrid sajtóhírek szerint a nyáron szerződtetni akarja a Monaco kolumbiai támadóját. Hogy melyiket? A másikat»

10.21 És a másik meccsen?

BAYER LEVERKUSEN (német)–PARIS SAINT-GERMAIN (francia)
Leverkusen, BayArena Időpont: 20.45 (tv: Digi Sport1). Vezeti: Kassai Viktor
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
LEVERKUSEN: Leno – Hilbert, Toprak, Spahic, Boenisch – L. Bender, Reinartz, Rolfes – Szon Hung Min, Castro, Kiessling
PSG: Sirigu – Van der Wiel, Alex, Thiago Silva, Maxwell – Verratti, Matuidi, T. Motta – Lucas Moura, Ibrahimovic, Lavezzi

10.18 Hogy áll fel a City és a Barca? Mi ezt várjuk, és Önök?

MANCHESTER CITY (angol)–FC BARCELONA (spanyol)
Manchester, Etihad Stadion, 20.45. (Tv: Sport1). Vezeti: Eriksson (svéd)
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
MANCHESTER CITY: Hart – Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy – J. García, Y. Touré – J. Navas, D. Silva, Nasri – Negredo
BARCELONA: Valdés – D. Alves, Mascherano, Piqué, Alba – Xavi, Busquets, Iniesta – A. Sánchez, Messi, Fabregas

10.10 Yaya Touré: Inkább a BL, mint a Premier League. „Angliában a fő cél a Premier League megnyerése. De számomra a BL kivételes. Ha választhatnék, hogy melyik sorozatot nyerem meg, akkor inkább a Bajnokok Ligáját választanám az angol bajnoksággal szemben. Ha sikerül kivernünk a Barcát, akkor hatalmas önbizalmat szerzünk a folytatásra” – nyilatkozta a City kiváló középpályása, aki a Barca játékosaként triplázott a 2008–2009-es idényben.

9.50 Infografikán a góllövők

9.40 Ibra lesz a kulcs. Bár a City–Barca a slágermeccs, a Leverkusen–PSG is nagy izgalmakat rejthet. A két csapat szakvezetői egyetértenek abban, hogy Zlatan Ibrahimovic szerepe döntő lesz az összecsapáson. Bővebben itt»

9.35 Nézzük az esélyeket! Az oddsok alapján szoros meccs várható a City–Barcán: a TippmixPrónál a katalánok egy kicsit esélyesebbek, de az angol csapat győzelmére is van sansz. A döntetlen fizet a legtöbbet.

9.25 Beindult az adok-kapok. Dani Alves szerint a City sohasem lesz olyan, mint a Barca. Neymar is leszólta az angolokat, de kissé furán hangzik, hogy az alig 22 éves brazil tapasztalatlannak nevez egy jóval több mint százéves klubot. Mourinho persze ezt nem nézhette tétlenül, védelmébe vette a Cityt, és gyorsan lehurrogta a katalánokat. Nemcsak a pályán folyik a harc, ez is szép a BL-ben.

9.13 Mourinho szerint hosszú ideje ez a legrosszabb Barca. A Chelsea csak a jövő héten lép csatatérre a BL-ben, de a londoniak portugál menedzsere már most bekapcsolódott a küzdelmekbe. Mou szerint „a Citynek van esélye. Persze hogy a múlt alapján a Barcelona a favorit, de ebben az idényben nem ugyanolyan a csapat, mint a korábbi években. Persze ott van Messi, aki különleges, és rajta kívül is nagyszerű játékosaik vannak, de szerintem hosszú ideje ez a legrosszabb Barcelona.”

8.55 Neymar szerint a City zöldfülű. „Olvastam a sajtóban, hogy a Manchester City megveri a Barcelonát, mert sok gólt szerez Angliában. De szerintem a valóság az, hogy a City még nagyon messze van a Barcelonától. Jó játékosai vannak, de mi sokkal tapasztaltabbak vagyunk a BL-ben. Tiszteljük az ellenfelet, de ha odafigyelünk, és úgy játszunk, ahogy tudunk, akkor szerintem továbblépünk.”

NSO-adatbank:eredmények, góllövőlista, játékosadatlapok itt»

8.40 Kassai fújja. A Leverkusen–PSG meccsen az első számú magyar játékvezető dirigál. Vajon meg tudja rendszabályozni Zlatan Ibrahimovicot? Az edzők ezt várják»

8.39 1. Bayern, 2. Real, 3. Barca! Ezt várjuk mi: szubjektív erősorrendünk alapján a bajorok megvédik címüket. Vitatkozzon velünk!»

8.30 „Az lett volna az ideális, ha később találkozunk a Cityvel” – így készül Tata Martino a City elleni meccsre. A Barcelona vezetőedzője szerint akár a döntőben is összejöhetett volna ez a párosítás. Itt azt is elolvashatja, mit vár a találkozótól az angol csapatot irányító Manuel Pellegrini»

8.00 Jó reggelt kívánunk Olvasóinknak! A BL-lel minden futballrajongónak képben kell lennie, a BL-ről illik mindent tudni, mert ez a BL. Folyamatosan frissülő cikkünkben ehhez nyújtunk segítséget: csatlakozzon hozzánk, és figyeljük együtt, mi történik a legnagyobb játékosokkal a legrangosabb kupasorozatban.

EZ LESZ MA – PROGRAM

BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
02.18 KEDD

20.45: Manchester City (angol)–Barcelona (spanyol) (Tv: Sport1)
20.45: Leverkusen (német)–PSG (francia) (Tv: Digi Sport 1)

EZ PEDIG A FOLYTATÁSBAN
02. 19., SZERDA
20.45: Milan (olasz)–Atlético Madrid (spanyol) (Tv: Digi Sport 2)
20.45: Arsenal (angol)–Bayern München (német) (Tv: Digi Sport 1)
02. 25., KEDD
18.00: Zenit (orosz)–Borussia Dortmund (német) (Tv: Digi Sport 1)
20.45: Olympiakosz Pireusz (görög)–Manchester United (angol) (Tv: Sport 1)
02. 26., SZERDA
20.45: Galatasaray (török)–Chelsea (angol) (Tv: Digi Sport)
20.45: Schalke 04 (német)–Real Madrid (spanyol) (Tv: Digi Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik