BL: a Leverkusen profitálhat belőle, ha a PSG lebecsüli

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.17. 19:56
null
Blanc utasításait hallgatja a háttérben Ibrahimovic és Marquinhos (Fotó: Reuters)
Kedden kerül sor a Bayer Leverkusen–PSG labdarúgó Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első felvonására. A németországi mérkőzés – amelyet Kassai Viktor vezet – esélyese a párizsi csapat, melynek trénere ezzel tisztában is van, ugyanakkor óvatosan fogalmaz.

 

 

„A PSG rengeteg pénzt költött az utóbbi években, és nagyon erős csapatot épített. Remek játékosaik vannak a párizsiaknak, így száz százalékot kell nyújtanunk ellenük. Minden posztra van egy vagy két válogatott topjátékosuk, így mindenkire figyelnünk kell – mondta a mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján Sami Hyypiä, a Leverkusen vezetőedzője. – Fontos lesz, hogy megoldást találjunk Zlatan Ibrahimovicra, hogy ne kerülhessen a veszélyzónánkba."

„Jól jöhetünk ki belőle, ha a párizsiak lebecsülnek minket az utóbbi időben nyújtott gyengébb teljesítményünk miatt, de nem építhetünk erre. Az sem számít, mit gondolnak a PSG-szurkolók, majd a meccs után meglátjuk. Fontos lesz a drukkereink biztatása, bármi is történjen a pályán" – tette hozzá a tréner.

A Leverkusennél a saroksérülését kiheverő Stefan Reinartz visszatérhet, biztosan ott lesz a pályán Sidney Sam, aki a hétvégén pihenőt kapott.

„Mi vagyunk a kihívók, de a határainkon akarunk teljesíteni. A vezetés mielőbbi megszerzése nagyon fontos lesz. Biztos vagyok benne, hogy a hangulat fantasztikus lesz. Sokan a Bajnokok Ligája himnuszával nőttünk fel, ami nagyon különleges" – nyilatkozta Simon Rolfes, a Bayer Leverkusen csapatkapitánya.

Laurent Blanc, a Paris Saint-Germain vezetőedzője tisztában van vele, hogy Ibrahimovicot minden eszközzel megpróbálja megállítani a német együttes.

„A Leverkusen fizikailag nagyon erős együttes, ahogy az összes többi német csapat. Oda kell figyelnünk a szabadrúgásoknál és a szögleteknél, mivel alacsonyabb játékosaink vannak. De éberek leszünk, és megpróbáljuk uralni a játékot – mondta Laurent Blanc. – Ugyanakkora nyomás lesz rajtunk, mint a többi meccsen, mindenki arra számít, hogy nyerünk. A Leverkusen Ibrahimovicra fog koncentrálni, de több játékosunk is van, aki képes gólt szerezni."

„Érezni lehet a Bajnokok Ligája atmoszféráját az öltözőben is, mindenki nagyon várja már a mérkőzést, amelyre nagyszerű stadionban kerül sor. A Leverkusen kontrái nagyon veszélyesek. Talán több teret engednek nekünk, hogy kontrázhassanak. Szóval ha elveszítjük a labdát, nagyon gyorsan vissza kell szereznünk" – tette hozzá a francia tréner.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
02.18 KEDD

20.45: Manchester City (angol)–Barcelona (spanyol) (Tv: Sport1)
20.45: Leverkusen (német)–PSG (francia) (Tv: Digi Sport 1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik