„A Realnak megint szerencséje volt; Ismét a spanyolok… Unalmas már!”

Vágólapra másolva!
2018.04.26. 16:14
null
Spanyol és német oldalon is elégedetlenek a lapok (Fotó: AFP)
A német média el van keseredve, miután a Bayern München szerdán hazai pályán 2–1-re kikapott a Real Madridtól a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén. A siker ellenére spanyol oldalon sem elégedettek, több lap is hangsúlyozza, hogy Zidane gárdájának ezúttal is szerencséje volt.

 

„Megdöbbentő vendégsiker mellett két Bayern-sztár is megsérült” – olvasható a Bild hasábjain. A lap konstatálja, hogy német oldalról nagyon magabiztosak voltak a párharc előtt, ám az első meccs így is 2–1-es vereséggel zárult, ami után nagy feltámadásra lesz szükség.

„Itt már csak a csoda segíthet! Arjen Robben és Jérome Boateng is kidőlt, nem valószínű, hogy ők pályára léphetnek a madridi visszavágón.”

„A Bayernnek most harcolnia kell!” – utal a Kicker a 2–1-es vendégsikerre, s arra, hogy a németeknek rendkívül nehéz feladatuk lesz a spanyolországi visszavágón.

A Der Tagesspiegel sem kertelt, amikor a párharc első találkozóját kellett jellemezni. „Ismét ezek a spanyolok…” – mutat rá a lap arra, hogy az előző BL-kiírás után ezúttal is a Real Madrid jelentheti a végállomást a bajoroknak.

„Ha a Bayern nem száguld vissza, az unalom fenyeget minket” – folytatta a Der Tagesspiegel. Sven Goldmann, a cikk írója keményen fogalmaz: „Szörnyű ellenség fenyegeti az európai szereplésünket. Unalmas már. A Real Madrid, újra és újra. Tényleg így kell ennek lennie? Hogy a világ leghíresebb és legdrágább klubja nyerjen sorozatban harmadszor is a BL-ben, mindezt egy olyan szezonban is, amikor nem is tudott igazán jó csapatot alkotni? A Real már korábban kiszállt a spanyol kupáért zajló harcból, mint ahogy tulajdonképpen a bajnoki címre sincs jó ideje reális esélye, ám ha a BL-ről van szó, a madridi gépezet mindig tökéletesen működik. Minden amellett szól, hogy a fináléban ismét a Real Madrid lesz ott.”

„A bajnok már Kijev felé tekinthet” – írta a spanyol Marca, amely szerint a „Real szerencsés volt”, mert rosszabbul játszott, mint a Bayern, de Marcelo és Asensio góljaival mégis nyert Münchenben.

A madridi As szerint a Real megtörhetetlen, és annak ellenére túlélte Kimmich vezető gólját, hogy nem futballozott jól. „Bale és Benzema a kispadon kezdett, ez egy korszak végét jelentheti”.

A Mundo Deportivo szerint „a Realnak megint szerencséje volt, mint mindig. Kihasználta a lehetőségeit a Bayern ellen, így a müncheni győzelemmel közelebb került a kijevi döntőhöz. De a párharcnak még nincs vége, a Realra még egy érzelmekben gazdag mérkőzés vár Madridban.”

Az El País sem volt elégedett a spanyolok játékával: „A Real Madrid ezen az estén robotpilótával repült… Ilyen a futball, olykor megmagyarázhatatlan.”

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
BAYERN MÜNCHEN (német)–REAL MADRID (spanyol) 1–2 (1–1)
München,
Allianz Aréna, 70 000 néző. Vezette: Kuipers (holland)
BAYERN MÜNCHEN: Ulreich – Kimmich, J. Boateng (Süle, 34.), Hummels, Rafinha – J. Martínez (Tolisso, 75.) – Robben (Thiago, 8.), Th. Müller, J. Rodríguez, Ribéry – Lewandowski. Vezetőedző: Jupp Heynckes
REAL MADRID: K. Navas – Carvajal (Benzema, 67.), Varane, S. Ramos, Marcelo – Modric, Casemiro (Kovacic, 83.), Kroos – Isco (Asensio, a szünetben) – L. Vázquez, C. Ronaldo. Vezetőedző: Zinédine Zidane
Gólszerző: Kimmich (28.), ill. Marcelo (44.), Asensio (57.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik