Bayern: az osztrákok kapitánya továbbra is a fő jelöltek között – sajtóhír

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2024.04.23. 11:35
Ralf Rangnick ismét a Bayern célkeresztjében (Fotó: Getty Images)
A Sky Germany értesülése szerint a Bayern München ismét felvette a kapcsolatot Ralf Rangnickkal a vezetőedző poszt kérdésében.


Rangnick rendkívül rutinos szakembernek számít, hiszen olyan csapatoknál edzősködött, mint a VfB Stuttgart, a Schalke 04, az RB Leipzig vagy a Manchester United.

A 65 éves szakember 2022 óta az osztrák válogatott szövetségi kapitánya, akinek a szerződése 2026-ig biztosan érvényes. Rangnick kifejtette, hogy elkötelezett az osztrák válogatott mellett, ezzel együtt a Sky Germany továbbra is a fő jelöltek között tartja számon Roberto De Zerbivel, a Brighton menedzserével együtt. A lap szerint a müncheniek nemrég ismét felvették a kapcsolatot Rangnickkal.

A bajor csapat vezetősége továbbra is gőzerővel keresi Thomas Tuchel utódját, a szakember az évad végén távozik a posztjáról. Jelölt volt például Julian Nagelsmann, a Bayern korábbi trénere, de a 36 éves edző éppen a napokban hosszabbította meg szerződését a német válogatott szövetségi kapitányaként 2026-ig. Xabi Alonso, aki bajnoki címig vezette a Bayer Leverkusent, szintén marad a jelenlegi együttesénél.

Közben az angol sajtóorgánumok egyöntetűen állítják, hogy Tuchel lehet a Manchester United vezetőedzője. Az MU jelenlegi trénere a holland Erik ten Hag, vele azonban az elmúlt években nem tudott érdemben előre lépni a gárda, amely jelenleg csak a hetedik a Premier League-ben. Tuchel számára nem ismeretlen a PL, hiszen 2021 és 2022 között kereken 100 mérkőzésen irányította a Chelsea-t, amellyel megnyerte a Bajnokok Ligáját.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik