Aranylabdás a helyszínen; Milánóé a 2016-os finálé? - a BL-döntő felvezetése

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.24. 09:10
A Bajnokok Ligája szombati döntőjében az Atlético Madrid és a Real Madrid csap össze. Van-e, akinek ki kell hagynia a finálét? Hányan kíváncsiak a spanyol fővárosi derbire? Kit tartanak favoritnak? Egész napos hírfolyamunkban ezekre a kérdésekre is kerestük a választ. Az alábbiakban a nap minden fontos eseménye, amely a BL-döntőt érintette!

20.40: JÖJJÖN A MECCS! Öt perc maradt kezdésig, élő felvezetésünk ezzel véget. Köszönjük napközbeni kitartó figyelmüket! Kövessék velünk a mérkőzést élőtudósításunkon, a billentyűzet mögött Bacskai János. 20.40: JÖJJÖN A MECCS! Öt perc maradt kezdésig, élő felvezetésünk ezzel véget. Köszönjük napközbeni kitartó figyelmüket! Kövessék velünk a mérkőzést élőtudósításunkon, a billentyűzet mögött Bacskai János.

20.30: A PÁLYÁN ENNÉL BIZTOSAN KISEBB KÜLÖNBSÉG LESZ. 522:99 – így aránylik a két csapat keretének értéke abból a szempontból, hogy az adott játékosokat mennyiért vette meg klubjuk. A Realéban négy, az Atléticóéban hat saját nevelésű játékos van, miközben Cristiano Ronaldóért vagy Gareth Bale-ért egyenként többet fizetett a Real, mint a városi rivális az összes többi játékosáért!

20.25: HÚSZ PERC A KEZDÉSIG. VAJON KI NYER? Kérdeztük ezt többször az elmúlt hetekben is, az NSO szavazásán végül a Real Madrid jött ki győztesen: a „királyi gárdára” a voksok 59 százaléka érkezett, a „matracosokra” 41.

20.22: ALONSO A PORONDON. A Real középpályása nem játszik, ám ott van a helyszínen, feketében nyomja, már csak a villantó hiányzik a kezéből a Men In Blackből.

20.18: UTAZÁS LISSZABONBA(N)! Lapunk helyszíni tudósítója együtt utazott a Real Madrid és az Atlético Madrid szurkolóival a lisszaboni metrón a BL-döntő stadionja felé vezető úton. Balhénak híre sem volt, de remek hangulat jellemezte az utazást. A felvételek három-négy órával a kezdés előtt készültek, és itt tekintheti meg a képsorokat!

20.16: ÚGY TŰNIK, NEM A KAPUSOKON FOG MÚLNI. Legalábbis a két kezdő kapusé a legjobb védési hatékonyság az aktuális BL-szezonban: Iker Casillas 84.3 százalékkal, Thibaut Courtois 82.9-cel bír eddig.

20.08: ÍGY LÁTTUK A HELYSZÍNRŐL.Lisszaboni fotókból készült képgalériánkhoz kattintson a képre!

19.56: CSAK HÁROM SPANYOL A REAL KEZDŐJÉBEN. A „királyi gárda” még sosem kezdett ilyen kevés spanyollal – Casillast, Carvajalt és Ramost nevezte a kezdőbe Ancelotti – az eddigi 13 BL/BEK-döntőn.

19.45: EGY ÓRA A KEZDÉSIG, EGY STATISZTIKA EGY PERCRŐL. Egyetlen döntőben volt megismételt mérkőzés, ami azért is különleges, mert épp 40 éve, épp az Atlético Madrid Bayern München elleni meccsén. Május 15-én egy perccel a hosszabbítás vége előtt egyenlítettek a bajorok, akik 4–0-ra nyertek két nappal később a Heyselben.

19.43: SAKKTÁBLÁNÁL A REAL NYERNE. Legalábbis a világbajnokkal a soraikban aligha lehetne őket megszorítani. Vajon mennyire elégedett Magnus Carlsen a blancók felállásával?


19. 37: ÉS ITT AZ ATLÉTICÓÉ IS. DIEGO COSTA KEZD!
Courtois – Juanfran, Miranda, Godín, Filipe Luís – Gabi, Tiago – Raúl García, Koke – Villa, Diego Costa. A kispad: Aranzubia (k), Alderweireld, Mario Suárez, Cristian Rodríguez, Sosa, Diego, Adrián López.

19.35: ITT A REAL-KEZDŐ! KHEDIRÁVAL A FEDÉLZETEN. Casillas – Carvajal, Varane, S. Ramos, Coentrao – Modric, Khedira, Di María – Bale, Cristiano Ronaldo – Benzema. A kispad: Diego López (k), Pepe, Marcelo, Arbeloa, Morata, Isco, Illarramendi.

19.28: ÉS AMÚGY EZ AZ ÖLTÖZŐ VÁRT A REAL MADRID JÁTÉKOSAIRA.


19.18: AZ ELSŐ POZÍCIÓS HIBA.
Az AS annyival egészíti ki tudósítónk jelentését, hogy a Real busza rossz helyre parkolt. Vajon ez mit jelent pontosan? Madridi kisajátítást?

19.10: MEGÉRKEZETT A STADIONBA A REAL MADRID. Matyi ismét jelentkezett a helyszínről, s elárulta, hogy a Real-játékosok most szálltak le a buszról. Egyenöltönyben, általában zenét hallgatva érkeztek meg. Mindenki divatos – természetesen főleg CR. Nem sokára jön az Atlético busza is.

Már csak az kérdés, ki veszi sikerrel az utolsó lépcsőt
Már csak az kérdés, ki veszi sikerrel az utolsó lépcsőt

19.08: LISSZABON, BERLIN, MAJD MILÁNÓ? Az UEFA szeptember 18-19-én dönt a 2016-os finálé helyszínéről, és az AP hírügynökség híre szerint jelenleg Milánó és a San Siro tűnik befutónak. Az AC Milan ügyvezető igazgatója, Umberto Gandini bizakodva nyilatkozott, miután tudomása szerint a Giuseppe Meazza Stadion az eddigi egyetlen kandidáló. Milánó korábban 1965-ben, 1970-ben és 2001-ben adott otthont a legrangosabb európai kupasorozat döntőjének.

18.58: AZ AS SZERINT DIEGO COSTA KEZD! „Nem hivatalos, de mi eléggé biztosak vagyunk benne” – így kommentálja a spanyol sportnapilap iménti hírét, amelyben a két csapat várható kezdő tizenegyét ismerteti, méghozzá így:
REAL: Casillas – Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Coentrao – Di María, Khedira, Modric, Isco – Bale, Cristiano Ronaldo
ATLÉTICO: Courtois – Juanfran, Godín, Miranda, Filipe Luís – Tiago, Gabi, Koke, Raúl García – Villa, Diego Costa

18.45: KÉT ÓRA A FINÁLÉIG, AKTUÁLIS EGY STATISZTIKA SEJK KISASSZONY URÁRÓL. Ez pedig a következő az Infostradától: Cristiano Ronaldo az egyetlen a BL-ben, aki két tizenegyesrúgás során is hibázott már a mészpontról. Kíváncsiak vagyunk, ha „orosz ruletteznek” a végén, odaáll-e, mindenesetre az tény, hogy a portugál tegnap gyakorolta a rúgásokat.

Azt kell mondjuk, hogy Sejk kisasszony rendkívül fotogén
Azt kell mondjuk, hogy Sejk kisasszony rendkívül fotogén

18.29: A JÓ ÜTEMBEN ELLŐTT CSAJOS CIKK. A sors fintora: Real–Atlético csatát rendeznek a Bajokok Cicája – amely Sportszelep-rovatunk rendkívül „olvasott” sorozata – fináléjában is, döntse el ön, ki legyen a végső győztes! Irina vs. Malena! A cikk a nyugalom megzavarására alkalmas képi eszközöket tartalmaz.

18.20: TELE A METRÓ, TÖBB SZÁZ ÚJSÁGÍRÓ A HELYSZÍNEN. „A metrószerelvények már tömve, a szurkolók egyre nagyobb számban érkeznek a stadionhoz, bő egy órája már nehéz felférni a szerelvényekre. Néhány segítőkész Real-drukker azt ajánlotta atléticós társainak, hogy inkább sétáljanak, majd az Estádio da Luzhoz legközelebb eső Alto dos Moinhos megállóig. Magyar idő szerint fél hat körül még nem mehettek be a drukkerek a stadionba, addig is a környéken nézelődnek, fotóznak, énekelnek. A sajtótermekben ezalatt több száz újságíró készül a mérkőzésre” – írja nekünk a helyszínen tartózkodó Szeli Mátyás kollégánk, akit most nagyon utálunk. Na de sebaj, itt a szerkesztőségben legalább elsőként értesülhettünk arról, hogy a Nyíregyháza bajnok a másodosztályban.

18.01: MI IS SÍRNÁNK, HA PÁLYÁN LEHETNÉNK A BL-DÖNTŐ ELŐTT/ALATT. Deco, a Barcelona és a portugál válogatott egykori ásza volt a meglepetésvendég az egyik lisszaboni iskolában, ahol az egyik kislánynak a titkos vágyát segített valóra váltani.

17.46: BARÁTSÁG, REMÉLJÜK, EXTRÁK NÉLKÜL! Szép jelenet, két békés madridi szurkoló Portugáliában. Ehhez nagyon mást nem is lehet hozzáfűzni.

Városi házi döntő a BL-ben
Városi házi döntő a BL-ben

17.34: TÖBB MINT 1.1 MILLIÁRD EURÓ. Aki esetleg eddig nem látta volna a jelenleg vezető cikkünket, annak tájékoztatásul: ez az az összeg, amit Zinadine Zidane parádés BL-döntős gólja óta a Real Madrid játékosvásárlásra költött. Semmi hátsó szándék nincs a cikkünkben, nyilván volt a klubnak bevétele is, és őket például nem büntette meg az UEFA a pénzügy fair play szabályainak megszegésével. Amúgy hirtelen tudták volna, hogy Jonathan Woodgate is Real Madrid-játékos volt?

17.20: CRISTIANÓÓÓ, CRISTIANÓÓÓ! A Bajnokok Ligája döntőjére készülő királyi gárda papíron üres stadionban készült, de azért a fanatikusok megtalálták a módját, hogy biztató kiáltásaik eljussanak a címzettekhez az Estadio da Luzban. Kis helyszíni hangulat – nézze meg videón!

17.04: NÉGY ÓRA SINCS A DÖNTŐIG. Négy évvel ezelőtt az Inter 38 év után szerepelt ismét BEK/BL-döntőben. Az Atlético most 40 év után játszhat ismét finálét a legrangosabb európai kupában. 2010-ben az olasz csapat nyert, ezúttal az Atlético örülhet majd?

Lisszabonban igazi fiesztahangulat van (Fotó: Szeli Mátyás)
Lisszabonban igazi fiesztahangulat van (Fotó: Szeli Mátyás)

16.50: SAMMER ÉS BECKENBAUER. Perszepolisz felhasználó nevű olvasónk egyből megadta a választ a nem sokkal ezelőtti kérdésünkre. Gratulálunk!

16.40: ATLÉTICO: VEZESSEN A REAL! Enrique Cerezo, az Atletico Madrid elnöke szerint nem lenne baj, ha a Real Madrid szerezne vezetést. „Azt szeretném, hogy a Real Madrid kerüljön előnybe. Aztán szerezzünk mi három gólt…” – vázolt egy számukra optimális forgatókönyvet a sportvezető.

16.34: A LEGJOBBAK EGYMÁS ELLEN. A két legjobb védőhatékonysággal rendelkező kapus szerepel a ma esti BL-döntőben. Casillas a kapura tartó löketek 84.3, míg Courtois a 82.9 százalékát fogta meg ebben a szezonban.

16.15: CANNAVARO IS MEGÉRKEZETT. A mérkőzés előtt találkozott a Real Madrid játékosaival Fabio Cannavaro, a csapat korábbi klasszis védője. A királyiakat 2006 és 2009 között erősítő játékos természetesen Real-győzelmet vár. Egy kvízkérdés: rajta kívül ki az a két védő, aki Aranylabdát kapott?

Cannavaro legszívesebben játszana a döntőn
Cannavaro legszívesebben játszana a döntőn

15.45: ÖT ÓRA A KEZDÉSIG – Ebben a szezonban ötödször találkozik a Real Madrid és az Atlético Madrid. Ez rekordbeállítás, korábban három idényben is volt példa erre (1927–1928, 1958–1959, 1963–1964).

15.20: EGY KIS STATISZTIKA – A Bajnokok Ligája 2013–2014-es kiírásában 76 csapat vett részt, 212 mérkőzést rendeztek eddig, ezeken 592 gól esett (2.79 találat mérkőzésenként).

Készül az óriáskivetítő a Bernabéuban, ingyenes lesz a belépés, telt ház várható
Készül az óriáskivetítő a Bernabéuban, ingyenes lesz a belépés, telt ház várható

15.15: NEM ISMERI A FUTBALL SZABÁLYAIT – A Bajnokok Ligája-döntő megnyitóünnepségén megjelenik a portugál zene is, méghozzá az ország legünnepeltebb énekese jóvoltából. Mariza fogja előadni a Bajnokok Ligája himnuszát, méghozzá a saját interpretációjában. Részletek itt!

15.05: Már hangolnak a szurkolók az esti Bajnokok Ligája döntőjére Lisszabonban. Ezrek állnak sorba, hogy közös fotót készítsenek a BL-serleggel, a kávézók és az éttermek tömve vannak. Nézze meg a Nemzeti Sport helyszínről tudósító újságírója, Szeli Mátyás felvételeit!

14.45: HAT ÓRA A DÖNTŐIG – Hatan vannak, akik játékosként és edzőként is megnyerték a BEK-et vagy a Bajnokok Ligáját. Carlo Ancelotti az egyikük.

14.35: BENZEMA NAGYON JÁTSZANI AKAR – A Marca értesülései szerint Benzema hajlandó beadatni fájdalomcsillapító injekciót magának, hogy csapata rendelkezésére álljon, ám csak akkor, ha Ancelotti úgy dönt, beveti a franciát. Most Ancelotti dönthet arról, játszik-e Benzema. Részletek itt!

14.25: CRISTIANO RONALDO SZERETI LISSZABONT – Korunk népszerű közösségi oldalain, a Facebookon vagy a Twitteren üzentek a két csapat játékosai a szurkolóknak és egymásnak. Ezekből készült válogatásunkat ide kattintva tekinthetik meg.

14.20: A NEMZETI SPORT MUNKATÁRSA, SZELI MÁTYÁS JELENTI LISSZABONBÓL:

Péntek délután még kis túlzással nagyítóval kellett keresni a madridi drukkereket, de szombatra elözönlötték a várost, szinte mindenhol csak spanyol hangot hallani. A beszámolók szerint több mint ezer busz és ennél jóval több személyautó érkezett Madridból. A két szurkolótábor békésen élvezi az egyelőre napfényes portugál főváros programjait, elsősorban a BL-fesztivált. Rengetegen szeretnének fotózkodni a serleggel és természetesen mindenki alig várja már a kezdő sípszót. Több tízezren jegy nélkül érkeztek a városba, sokan kis táblákon hirdetik, hogy jegyet vennének, van, aki még árajánlatot is tesz, a legszerényebb is közelít az ezer euróhoz, de az idő múlásával nyilván az árak is egyre magasabbak lesznek.

14.15: Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője is a helyszínen tekinti meg a Bajnokok Ligája döntőjét. A német tréner természetesen sehol sem feledkezik meg csapatáról, Lisszabonban is „Hajrá Fradit” kiabált egy kávézóban. A fradi.hu videója.

14.05: ÓRIÁSI ÉRDEKLŐDÉS – Soha nem volt még ekkora érdeklődés egy madridi derbi iránt! A ma esti Real–Atlético döntőt több mint 200 országban közvetítik majd élőben, amivel így nagyjából több mint 300 millió televíziós nézője lesz a finálénak. Ezzel jócskán megdől az eddigi csúcs: tavaly a Bayern München és a Dortmund csatáját mintegy 150 millióan tekintették meg világszerte. Érdekesség, a legutóbbi világbajnokság döntőjét 760 millióan követték a televízión keresztül.

13.55: VILLAS-BOAS SZERINT ESÉLYES AZ ATLÉTICO – Monacóban híres emberekkel találkozhat az ember, főleg, amikor épp Formula–1-es versenyhétvége van, mint most. A Nemzeti Sport munkatársa, Zsoldos Barna az F1-es szabadedzés után összefutott a Zenitet irányító André Villas-Boasszal, aki meg is állt egy szóra kollégánkkal.

Villas-Boas és a Nemzeti Sport munkatársa, Zsoldos Barna
Villas-Boas és a Nemzeti Sport munkatársa, Zsoldos Barna

„Egy valódi tündérmese lenne, ha az Atlético a bajnokság után meg tudná nyerni a Bajnokok Ligáját is. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nekik szurkolok, de úgy gondolom, nagyon szervezett csapatuk van, a motivációjuk a topon, Simeone pedig fantasztikus munkát végez a kispadon. A csoportmeccsek során és a kieséses szakaszban is találkoztak igazán kemény ellenfelekkel is, ezért azt gondolom, ma este is jó esélyük van a győzelemre” – mondta Villas-Boas.

13.45: HÉT ÓRA A DÖNTŐIG – Björn Kuipers lesz a hetedik játékvezető, aki BL/BEK-döntőt, Európa-liga/UEFA-kupa-döntőt és európai Szuperkupa-meccset is vezetett.

Kollégánk, Hegyi Dániel (jobbra) és Timoscsuk (Fotó: Faragó Beáta)
Kollégánk, Hegyi Dániel (jobbra) és Timoscsuk (Fotó: Faragó Beáta)

13.20: Nemcsak a két spanyol gigász mérkőzik meg egymással ma Lisszabonban, hanem többek között a Benfica, a Schalke, az AS Roma és a Chelsea is pályára lép. Ahogy a Vasas Kubala Akadémia U14-es csapata is, amely a Foci a barátságért program keretében mérte össze az erejét a Dinamo Zagrebbel a portugál fővárosban, és szoros meccsen alulmaradt (4–1). A rendezvényen a Zenit két sztárjával, Anatolij Timoscsukkal és Luis Netóval is találkozhattak a gyerekek. Az ukrán válogatott futballista a Nemzeti Sport Online munkatársának, Hegyi Dánielnek az Oroszországban légióskodó Dzsudzsák Balázsról is beszélt: „Dzsudzsák jó játékos, technikás, nagyon gyors. Nem könnyű ellene futballozni, nagy szerepet vállal a támadásokban. Bármelyik csapatban megállná a helyét.”

13.00: JEGY 20-SZOROS ÁRON – Gyorsan elkapkodták a jegyeket a BL-döntőre, az UEFA a helyszínen pedig nem értékesít belépőket. Feketén azonban hozzá lehet jutni jegyekhez, a Bild helyszíni jelentése szerint az amúgy 70 és 390 euró között mozgó jegyárak helyett 8000 euróért kínálják a belépőket feketén Lisszabonban.

12.45: 8 ÓRA A KEZDÉSIG – A blancók eddig nyolc címvédőt búcsúztattak a BEK/BL történetében.

12.20: TÍZ CSAPATNAK MÁR SIKERÜLT – A BEK/BL történetében eddig 20 csapat jutott veretlenül döntőbe, közülük tíz meg is nyerte a finálét. Vajon az Atlético Madrid melyik táborhoz csatlakozik?

Egy vérbeli Atlético-drukker
Egy vérbeli Atlético-drukker

12.10: NINCS MÁR JEGY – Több madridi szurkoló is jegy nélkül utazott el Lisszabonba azzal a reménnyel, hogy a Benfica stadionjánál még tud belépőt váltani. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) azonban idén sem szakított „hagyományaival”, s nem árul jegyet a meccs napján a helyszínen. Az As beszámolója szerint Lisszabon belvárosában így számos madridi drukker „Jegyet vásárolok” feliratú kartontáblákkal járkál tikett reményében. Mint ismert, az UEFA a Real és az Atlético számára is 17-17 ezer jegyet biztosított előzetesen, a maradék 24 ezret pedig maga értékesítette.

11.45: 9 ÓRA A DÖNTŐIG – Az Atlético Madrid vajon veretlen tud maradni ebben a BL-szezonban a korábbi BEK/BL-győztesekkel szemben? A Portóval, a Chelsea-vel, a Milannal és a Barcelonával szemben eddig sikerült, ma jön a Real Madrid.

11.43: A LEGENDA REAL-GYŐZELMET VÁR – Alfredo di Stéfano, a Real Madrid ötszörös BEK-győztes tiszteletbeli elnöke természetesen Real-győzelmet vár a döntőben. „A szurkolás nagyon fontos lesz. A mi időnkben nem voltak ekkora stadionok. Remélhetőleg meglesz a La Décima, a fiúk hazahozzák a trófeát. Jó formában van a csapat, nagyon erős a támadósor. Egy döntőben bármi megtörténhet, mindig egységesnek kell maradni. A fiúkban megvan a kellő elszántság és tehetség, hogy megnyerjék a finálét” – idézi a Marca a Real korábbi kiválóságát.

11.32: ITTHON IS VÁRJÁK A DÖNTŐT – Az NB I-es Videoton futballistái is nagyon várják a BL-döntőt. Vítor Gomes szerint a Real Madrid győz 2–1-re, Álvaro Brachi pedig az Atlético Madrid 1–0-s sikerére tippel. „Biztos vagyok benne, hogy fantasztikus mérkőzést fog játszani szombat este a BL-döntőben a két madridi csapat. Le a kalappal az Atlético előtt, bámulatos, amit egész szezonban művelt. Megmondom őszintén, számomra hatalmas meglepetés az, hogy megnyerte a spanyol bajnokságot, és az is, hogy bejutott a BL-döntőbe. Ettől függetlenül úgy érzem, szombat este fejet hajt a Real előtt” – idézi a vidi.hu Vítor Gomest.

11.30: NAGY A KÜLÖNBSÉG – A Real Madrid jelenlegi keretének értéke 521 millió euró, ha az átigazolási díjakat vesszük alapul. Az Atlético Madrid ezzel szemben 79 millió euróból „szedte össze” jelenlegi csapatát – derült ki a goal.com összeállításából.

11.15: A REAL MADRID KEDVES DÁTUMA – A Real Madrid tizenegy (hét győzelem, egy döntetlen, három vereség), míg az Atlético Madrid kilenc (négy győzelem, három döntetlen, két vereség) mérkőzést játszott eddig május 24-én. A Real Madrid a nyolcadik BL-győzelmét is május 24-én aratta, épp spanyol csapat, a Valencia ellen 2000-ben. Vajon 2014-ben is megismétlődik ez a forgatókönyv?

11.10: MÁR MEGINT DIEGO COSTA – Az Atlético Madrid támadója jó állapotban van, a reggeli átmozgató edzésen teljes intenzitással dolgozott. A jelek szerint nincs akadálya, hogy Simeone mester a kezdőbe nevezze gólerős támadóját.

Diego Costa a reggeli átmozgató edzésen (Fotó: Reuters)
Diego Costa a reggeli átmozgató edzésen (Fotó: Reuters)

10.50: DIEGO COSTA HIÁNYA SEM PROBLÉMA – Az Atlético Madrid elbírja az idei szezonban 51 meccsen 36 gólt jegyző Diego Costa hiányát. Diego Simeone együttese a spanyol válogatott csatár nélkül is hozza a meccseket, sőt, néha még jobban is teljesít a statisztikák szerint – írja a France Football. Vajon a BL-döntőn a kezdőben lesz a gólerős támadó?

10.45: MÁR CSAK 10 ÓRA A DÖNTŐIG – A Real Madrid a La Décimára hajt, azaz a 10. BEK/BL-serlegére. Az Atlético Madrid az elsőre.

10.40: MORATA KAPUSNAK SEM UTOLSÓ – A Real Madrid támadója a péntek esti edzésen a kapuba is beállt, és kiderült, ott is otthonosan érzi magát. Sergio Ramos felső sarokba tartó lövését védte nagyot vetődve Morata, ám attól valószínűleg egyelőre nem kell tartani, hogy Iker Casillas kiszorulna a kapuból a BL-döntőre.

10.30: MIT MOND RAÚL? A Real Madrid korábbi kiválósága szerint a blancóknak nem lesz könnyű dolguk a spanyol bajnok ellen. „Alapvetően jó szezonunk van. A motiváció és a sikeréhség, amit a Real Madrid tanúsított ebben a BL-szezonban, azt mutatja, hogy meg akarja nyerni a döntőt – mondta Raúl a fináléval kapcsolatban. – Különösen nagy dolog volt, amit Németországban, a Bayern München ellen produkált a csapat. Ha ahhoz hasonló játékot nyújt a Real, akkor jó esélye van a győzelemre.”

10.10: MIT MOND A KOMMENTÁTOR? A mérkőzést a helyszínről közvetítő Sport Tv kommentátora, Faragó Richard már hetekkel korábban megkezdte a felkészülést a döntőre, de mint mondja, a legnagyobb feladat Portugáliában vár rá.

10.00: DECO MEGLEPETÉSE – A Barcelona és a portugál válogatott korábbi klasszisa, Deco óriási meglepetést okozott, amikor egy lisszaboni általános iskolába látogatott. A korábbi középpályás trükkös volt, takarítónak öltözött, így a fiatalok nem igazán ismerték fel. Ám mikor elkezdett dekázni a tanteremben, mindenki tudta, hogy nem a takarító rejtőzik az „álarc” mögött. Deco egy kilencéves kislányt lepett meg azzal, hogy kivonulhat a döntőn a Real és az Atlético játékosaival a pályára. Egy életre szóló élmény lesz, annyi szent.

9.50: A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
REAL MADRID (spanyol)–ATLÉTICO MADRID (spanyol)
Lisszabon,
Estadio da Luz, 20.45. (Tv: DIGI Sport, Sport Tv) Vezeti: Kuipers (holland)
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
REAL: Casillas – Carvajal, Varane, Ramos, Coentrao – Modric, Illarramendi, Di María – Bale, Benzema, C. Ronaldo
ATLÉTICO: Courtois – Juanfran, Miranda, Godín, Filipe Luís – Arda Turan, Tiago, Suárez, Gabi, Koke – Villa

9.45: 11 ÓRA A DÖNTŐIG! EGY KIS STATISZTIKA – Portugál játékosok 11 gólt szereztek BEK/BL-döntőben, ami pont a fele a spanyol futballisták által jegyzett rekordnak (22).

9.25: A BL-döntő Cristiano Ronaldo és Diego Simeone küzdelme lesz, azaz a szupertehetséges portugál játékos és a rendkívül motivált edző összecsapása. A futball csúcseseménye a19 nap múlva kezdődő világbajnokság, de a Bajnokok Ligája is hasonló színvonalat képvisel – olvasható a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (C) beszámolójában.

9.05:MEGLÉPNEK A SPANYOLOK – 14. alkalommal végződik spanyol csapat sikerével a BEK/BL. Az örökranglista második helyén az olaszok és az angolok állnak 12-12 sikerrel.

Fehér Miklós szobra a Benfica stadionjában (Fotó: Szeli Mátyás)
Fehér Miklós szobra a Benfica stadionjában (Fotó: Szeli Mátyás)

9.01:VAJON MELYIK CSAPAT NYER 1–0-RA? – A BEK/BL-döntők történetében 15-ször fordult elő, hogy az egyik fél 1–0-ra nyerte meg a találkozót – ez a leggyakoribb eredménytípus a legrangosabb európai kupasorozat fináléjában.

9.00: Jó reggelt kívánunk kedves olvasóinknak! Eljött a várva várt nap, a Bajnokok Ligája döntője, végre kiderül, hogy a Real Madrid vagy az Atlético Madrid ül fel Európa trónjára. Folyamatosan frissülő cikkünk segítségével semmilyen fontos hírről nem maradnak le, tartsanak velünk a nap folyamán, majd 20.45-től is! A tegnapi eseményekről itt olvashatnak.

VÁROSI DERBIK AZ EURÓPAI KUPÁKBAN
REAL MADRID–ATLÉTICO MADRID (MADRID)
1958–1959, BEK-elődöntő, továbbjutott: a Real Madrid, megismételt mérkőzésen 2–1-gyel
AC MILAN–INTERNAZIONALE (MILÁNÓ)
2002–2003, BL-elődöntő, továbbjutott: a Milan, 1–1-gyel, idegenben lőtt góllal
2004–2005, BL-negyeddöntő, továbbjutott: a Milan, 5–0-s összesítéssel
CHELSEA–ARSENAL (LONDON)
2003–2004, BL-negyeddöntő, továbbjutott: a Chelsea, 3–2-es összesítéssel
RAPID BUCURESTI–STEAUA BUCURESTI (BUKAREST)
2005–2006, UEFA-kupa-negyeddöntő, továbbjutott: a Steaua, 1–1-gyel, idegenben lőtt góllal
SEVILLA–REAL BETIS (SEVILLA)
2013–2014, Európa-liga-nyolcaddöntő, továbbjutott: a Sevilla, 2–2 után tizenegyesekkel (4–3)
REAL MADRID–ATLÉTICO MADRID(MADRID)
2013–2014, BL-döntő…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik