Nem ismeri a futball szabályait a BL-döntő himnuszának énekesnője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.24. 15:08
null
Mariza fogja énekelni a BL-himnuszt (forrás: uefa.com)
A Bajnokok Ligájának megnyitóünnepségén megjelenik a portugál zene is, méghozzá az ország legünnepeltebb énekese jóvoltából. Mariza fogja előadni a Bajnokok Ligája himnuszát, méghozzá a saját interpretációjában.

Mariza fadoénekes, aki elmondta az uefa.com-nak, hogy különleges megtiszteltetésnek tartja, hogy felléphet, és sohasem gondolta volna, hogy erre lehetősége lesz. Néhány évvel ezelőtt már énekelt futballmeccsen, amikor a portugál himnuszt adta elő egy válogatott meccs előtt.

Mariza úgy véli, hogy Lisszabon remek házigazdája lesz az eseménynek, hiszen az emberek barátságosak, jók az ételek, és rengetegen szeretik a futballt.

A produkciójáról elmondta, hogy bár általában kórusban halljuk a Bajnokok Ligája himnuszát, most egyedül ő fogja előadni. Ez némi félelemmel tölti el, és sokat töprengett azon, hogy lehet ezt elénekelni, főleg, hogy a zene műfaja némileg különbözik attól, amit énekelni szokott. Ennek ellenére jó alkalomnak látja arra, hogy valami mást, valami különböző előadásmódot tudjon bemutatni.

Annyi újdonságot tud nyújtani, hogy személyes érzelmeket, a fado hangulatát szeretné belevinni a dalba, még úgy is, hogy nem portugálul fog énekelni.

Az énekesnő bevallotta, hogy nem nagyon foglalkoztatja a futball, még a szabályokat sem ismeri, gőze sincs arról, hogy mi a lesszabály, de azt tudja, hogy nagyon látványos esemény és nagyon sok érzelmet kelt. Mariza életében nem játszik szerepet a labdarúgás, de reméli, hogy jó meccs lesz és a jobbik csapat fog nyerni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik