Diego Costa mindenkit meglepett - BL-döntő-felvezetés

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.23. 13:10
null
Az Estadio da Luz felkészült a szombati döntőre (Fotó: Reuters)
Szombaton (20.45 – DIGI Sport, Sport Tv – élőben az NSO-n) jön a várva várt mérkőzés, a labdarúgó Bajnokok Ligája döntője, amelyen az Atlético Madrid és a Real Madrid csap össze. Van-e, akinek ki kell hagynia a finálét? Hányan kíváncsiak a spanyol fővárosi derbire? Kit tartanak a favoritnak? Folyamatosan frissülő cikkünk segítségével minden fontos információt megtudhatnak.

6.50 BL-DÖNTŐ NAPJÁRA VIRRADTUNK, JÓ REGGELT KÍVÁNUNK MINDENKINEK! A SZOMBATI ESEMÉNYEKET ITT KÖVETHETIK NYOMON!

PÉNTEK

Mára ennyit, szombat reggel folytatjuk!

22.30 PUSKÁSRÓL SEM FELEDKEZTEK MEG Puskás Ferenc 1960-as BEK-döntőben szerzett négy gólja külön plakáton szerepel Lisszabonban.

21.46 BENZEMA IGEN, PEPE NEM – A Real Madrid edzésén Pepe ugyan megpróbálkozott a mozgással, de idő előtt abba kellett hagynia, ellenben Benzema az egymás közötti játékban is részt vett. A tréning alatt behallatszott a stadionon kívülről a szurkolók hangja, akik Ronaldót éltették.

A kétkapuzás során Ramos ékpárja Varane volt a belső védő posztján, de a kezdőt bajos lenne megtippelni a látottakból, ugyanis a Ramosékat is magában foglaló megkülönböztető mezes társaságba bekerült Zidane és Xabi Alonso (aki nem játszik holnap) is. Érdekesség, hogy Raúl is ott volt és figyelte az edzést.

21.20 MITŐL JOBB ANCELOTTI MOURINHÓNÁL – Sergio Ramos a helyes mentalitásra hívta fel a figyelmet, szerinte alázat és önfeláldozás nélkül lehetetlen lesz megnyerni a döntőt. méltatta Carlo Ancelottit, aki tavalyi érkezése óta a kemény és intenzív munkára helyezte a hangsúlyt, és lám – mondja a védő –, ma mindenki ezért süvegeli meg a csapatot. Bővebben itt olvashatnak a Real Madrid sajtótájékoztatójáról.

20.50 DIEGO COSTA MEGLEPETÉSE – Az AS spanyol sportlap helyszíni beszámolója szerint Diego Costa, az Atlético Madrid támadója általános meglepetést keltett a megfigyelők köreiben azzal, milyen intenzitással sprintelt és vett rész a péntek esti edzés különböző futógyakorlatain. Lehet, hogy Diego Simeonénak lesz igaza, és a hat napja megsérülő brazil-spanyol már a kezdőben is ott lesz szombat este?

Diego Costa már sprintelt az edzésen (Fotó: Reuters)
Diego Costa már sprintelt az edzésen (Fotó: Reuters)

20.20 A DÖNTŐ AZ DÖNTŐ – Fogalmazott Carlo Ancelotti a sajtótájékoztatón, majd hozzátette, van, amiben azért különleges a mostani finálé.„Azzal a céllal kezdtük a szezont, hogy bejussunk a fináléba, és megnyerjük a tizedik BL-címünket, és most itt vagyunk a döntőben, ettől különleges a pillanat. Ahelyett, hogy a mérkőzés előtti beszédekről gondolkodnék, a holnapi taktikára koncentrálok, és arra, milyen utasításokat adjak a játékosaimnak." A vezetőedző teljes nyilatkozata itt.

20.00 A MINDENNÉL IS TÖBB KELL – Ismerte el a Real Madrid sajtótájékoztatóján Sergio Ramos, a blancók belső védője. „A BL-döntő a jutalom az egész éves kemény munkánkért. Szombaton a maximumot kell kihoznunk magunkból, sőt, még annál is többet!”

19.15 KÚTBA UGRANÁNAK EL CHOLÓÉRT – „A játékosok és a klub számára Simeone olyan, mint egy isten. Hiszen mindent neki köszönhetünk. Ha azt mondaná, ugorjunk a kútba, megtennénk! – áradozott az argentin edzőről Tiago. Az Atlético Madrid sajtótájékoztatójáról készült cikkünket ide kattintva tekinthetik meg.

18.30 DIEGO SIMEONE NYILATKOZOTT – „Arda Turan és Diego Costa is edzeni fog ma. Meglátjuk, hogyan mozognak és hogy holnap pályára tudnak-e lépni. A játékosaim azt képviselik, amit én és a legtöbb edző elvár: szenvedélyt, csapatszellemet és odaadást." A tréner teljes nyilatkozata itt!

18.15 RAÚL GARCÍA TUDJA A GYŐZTES RECEPTET – Az Atlético Madrid játékosa szerint ha azt csinálják, amit eddig, akkor megnyerhetik a BL-döntőt. Továbib nyilatkozatok hamarosan.

17.20 HAMAROSAN KEZDŐDIK A SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ – Előbb az Atlético Madridé (18.15), majd a Real Madridé (19.45). Tartsanak velünk, jönnek a nyilatkozatok!

17.15 SZTÁROK EGYMÁS ELLEN – Egy úgynevezett „kis” BL-döntőt is rendeznek Lisszabonban, a belvárosban található BL-fesztivál keretében, mintegy fél órányi metróútra a döntő helyszínétől. Egy nagyrészt korábbi portugál futballistákból álló válogatott (Seleccao) csap össze az európai szövetség (UEFA) All-Star-csapatával,melyben javarészt korábbi Real Madrid-futballisták vannak. Utóbbi csapat edzője Emilio Butragueno. Érdekesség, hogy az UEFA csapatának kapuját egy nyereményjáték győztese védhette.

Djorkaeff is ott volt a „bulimeccsen”
Djorkaeff is ott volt a „bulimeccsen”

17.00 MEGEMLÉKEZÉS – Lisszabonban a 2013–2014-es szezon összes főtáblára jutott csapatáról megemlékeztek a döntő előtt. A 32 együttes mezeit elhelyezték a kezdőkörben egy fotó erejéig.

16.00 SPORI, ELŐRE! – Elsőként Björn Kuipers, a Bajnokok Ligája-döntő játékvezetője sétálhat ki az Estadio da Luz gyepére a két finalista ma esti nyílt edzése előtt. Kuipers egyébként nyolc évvel ezelőtt lett FIFA-listás bíró, és rögtön első szezonjában finálét vezetett, méghozzá az U17-es Európa-bajnokságét.

15.30 Időközben az Atlético Madrid is megérkezett Lisszabonba, Diego Simeone csapatát is rengeteg szurkoló fogadta a BL-döntő helyszínén.

15.20 PAULO SOUSA JÓ MECCSET VÁR – A Videoton korábbi portugál vezetőedzője, Paulo Sousa büszke rá, hogy hazája rendezheti a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjét. Sousa a Benficában kezdte karrierjét, de soha nem játszott az Estadio da Luz stadionban, amit a 2004-es Európa-bajnokságra építettek át. „Mindig nagyszerű, ha tele van a stadion, de az atmoszféra itt egészen különleges – mondta Sousa. – A város és a stadion fantasztikus finálét rendez majd."

15.00 ANCELOTTI TAGAD – A Real Madridot irányító tréner a Daily Mailnek elmondta: Sir Alex Ferguson visszavonulása után nem kereste meg a Manchester United, a PSG-től való távozása után egyenes út vezetett számára a Real Madridhoz.

14.45 EGY JÓ SZTORI – Helyszínen tartózkodó korábbi munkatársunk, Munkácsy András egy érdekes történetet küldött szerkesztőségünknek. Egy 49 éves madridi villanyóra-leolvasó az 1943-as számú Atlético Madrid-bérlettel rendelkezik, amióta az eszét tudja, bérletes a fővárosi klubnál. Saját bevallása szerint sorbanállás nélkül tudott 170 euróért jegyet vásárolni a Bajnokok Ligája-döntőre. Az úriember elutazik Lisszabonba, ám ha valaki 2000 eurót adna neki a belépőért, megválna tőle és a pénzt nyaralásra költené. Íme, a kihagyhatatlan ajánlat!

14.35 LANDOLT A REAL MADRID – A BL-döntő egyik résztvevője már megérkezett Lisszabonba, oda, ahol Cristiano Ronaldo karrierje beindult.

A Real Madrid megérkezett Lisszabonba
A Real Madrid megérkezett Lisszabonba

14.00 COURTOIS NEM KÖTŐDIK A CHELSEA-HEZ – Legalábbis érzelmileg biztosan nem. „2011-ben szerződtetett a klub kilencmillió euróért, azóta csak orvosi vizsgálaton voltam Londonban” – nyilatkozta az Atlético Madridnak kölcsönadott kapus.

13.15 ÚTON A REAL MADRID – A blancók hivatalos Youtube-csatornájának videójából kiderül, a futballisták mivel töltik a repülőutat. Van, aki sorozatot néz, van, aki zenét hallgat. A Real egyébként megérkezett Lisszabonba, Carlo Ancelotti 20.30-kor edzést vezényel az Estadio da Luzban.

13.00 CSAPATHÍREK – A Real Madridnál Pepe biztosan kihagyja a finálét, Cristiano Ronaldo viszont ott lesz. Részletek itt! Az Atléticónál továbbra is kérdéses Diego Costa és Arda Turan játéka. Bővebben itt!

12.50 NAGY AZ ÉRDEKLŐDÉS – A Santiago Bernabéuban (a Real szentélyében) nyolcvanezren, a Vicente Calderónban (az Atlético otthonában) ötvenezren követhetik óriáskivetítőn a lisszaboni mérkőzést. A belépők mindkét stadionban szempillantás alatt elfogytak. Részletek itt!

12.45 A FRADI EDZŐJE IS OTT LESZ LISSZABONBANThomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője, vagy ahogy a Bild hívja, „Budapest új királya” is ott lesz a portugáliai BL-döntőn. De kivel utazik a német tréner a fináléra, és mit vár a találkozótól? Kattintson ide, és minden kérdésre választ kaphat!

12.30 Üdvözöljük kedves olvasóinkat és jó étvágyat kívánunk az ebédhez! Már csak egyet kell aludni, és jön az európai klubfutball csúcsmeccse, a Bajnokok Ligája döntője. Két spanyol gigász, az Atlético Madrid és a Real Madrid csap össze. Ha nem akarnak lemaradni a finálé előtt semmilyen fontos hírről, akkor tartsanak velünk!

Lisszabonban már nagyon készülnek a BL-döntőre (Fotó: Reuters)
Lisszabonban már nagyon készülnek a BL-döntőre (Fotó: Reuters)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik