Szurkolói is segíthetik a Dortmundot az Atlético elleni továbbjutásban

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2024.04.16. 10:10
Jó néhányszor előfordult már, hogy a dortmundi szurkolók belehajszolták a győzelembe kedvenc csapatukat (Fotó: AFP)
 Julian Brandt, a Dortmund labdarúgója szerint az egyedülálló miliő támogatja a hazai játékosokat, a szurkolók segítségével a német csapat játékosai átléphetik határai­kat – erre szükség is lesz, hiszen egygólos hátrányt kell ledolgozniuk az Atlético Madrid elleni visszavágón az elődöntőbe jutáshoz.

 

Elképesztő hangulat várható kedd este a Signal Iduna Parkban, a Dortmund ugyanis 2013 után kerülhet a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, mégpedig az Atlético Madrid kiejtésével. A német csapat helyzete kedvezőnek azonban nem nevezhető, hiszen 2–1-es idegenbeli vereség után várja a visszavágót, de saját közönsége támogatásával sokra viheti. A német és a spanyol sajtóban egyaránt témát szolgáltat a várható atmoszféra, amely a Milan (0–0), a Newcastle (2–0), valamint a Paris Saint-Germain (1–1) elleni BL-csoportmeccsen is segítette a házigazdát – Edin Terzic vezetőedző legalábbis ezt mondta a meccs előtti sajtótájékoztatóján. Csakhogy a Kicker felhívta a figyelmet arra, az elvárások jelenthetnek terhet is. Mint például az előző idény utolsó fordulójában a Mainz elleni összecsapáson, amelyen csordultig telt stadionban nem sikerült besöpörni a három pontot, s ezzel úszott el a dortmundiak bajnoki címe.

Julian Brandt (balra) főszereplő lehet az Atlético ellen 

„Ha választhatnék, mindig olyan hangulatot kívánnék, mint a Mainz vagy a Stuttgart elleni – idézi a Kicker Julian Brandtot, aki utóbbi csapattal az április 6-án elveszített bajnokira is utalt. – Nem panaszkodhatunk, az itteni miliő teljes mértékben egyedülálló, mindig megkapjuk a támogatást, a szurkolók sohasem okoznak csalódást. Emlékszem, kétezertizenkilencben kétgólos vereség után fogadtuk a rendkívül jó játékosokat felvonultató Intert a csoportkörben, és fanatikusaink annyi energiát szabadítottak fel bennünk, hogy vissza tudtunk vágni. Ezt sohasem feledem! Minden szurkoló, aki kedden velünk lesz a stadionban, hatalmas lehetőséget jelent nekünk, segítségükkel átléphetjük határainkat.”

Rossz hír a dortmundiaknak, hogy a Madridban a 81. percben szépítő gólt szerző Sébastian Hallernek ki kell hagynia a visszavágót bokasérülés miatt – legalább két-három hetes kihagyás vár rá. Ennélfogva biztosnak tűnik, hogy Niclas Füllkrug lesz a házigazda középcsatára. A 31 éves csúcsék az Atlético otthonában szinte észrevehetetlen volt, az első félidőben hatszor ért labdába, a Sport Bildtől ő kapta a legrosszabb osztályzatot. A 19 éves Jamie Bynoe-Gittens helyzete azonban jobbnak tűnik, szombaton elszenvedett sérülése ellenére kedden már bevethető, s a Mönchengladbach elleni hétvégi bajnokit gyomorrontás miatt kihagyó Jadon Sanchóra is számíthat a szakmai stáb.

Három tényezőre hívnám fel a figyelmet. Először is, minden a saját kezünkben van! Másodszor, pontosan tudjuk, milyen nehéz az Atlético ellen futballozni, különösképpen, ha úgy játszunk, ahogyan szeretnék. Harmadrészt, tudjuk, mit kell tennünk ahhoz, hogy legyőzzük a madridiakat. A múlt héten fegyelmezetten játszottak, türelmesen vártak és hibára késztettek minket, ám a második félidőben megmutattuk, mire vagyunk képesek.
Edin terzic, a Dortmund vezetőedzője a hivatalos sajtótájékoztatón

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
21.00: Borussia Dortmund (német)–Atlético Madrid (spanyol) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
 Az első mérkőzésen: 1−2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik