Rossz attitűddel kezdtük a mérkőzést – Francesco Calzona

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.03.13. 08:50
Calzona és Xavi, az FC Barcelona vezetőedzőjének kézfogója a lefújás után (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, az FC Barcelona odahaza 3–1-re legyőzte a Napolit, és ezzel bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. Lássuk, hogyan értékelték az olasz csapatnál a mérkőzést!

„Túl sok területet adtunk nekik – idézte az UEFA Francesco Calzonát, a Napoli vezetőedzőjét. – Túl sokszor veszítettük el a labdát és rossz attitűddel kezdtük a mérkőzést, valamint nem védekeztünk jól.”

„A meccs több különböző időszakra bontható. Volt, amikor jól játszottunk és közel álltunk az egyenlítéshez. De persze, ha kikapsz, akkor valami nem működött. Felkészültünk arra, hogy kemény ellenféllel nézünk szembe, de túl sokat hibáztunk” – ismerte el a tréner.

„Az első húsz percben nem csináltuk jól a dolgunkat – vallotta be Stanislav Lobotka.Sokszor vesztettük el a labdát, és a Barcelona minőséget mutatott, s élt a kínálkozó lehetőségeivel. Aztán elkezdtük játszani a játékunkat, gólhelyzeteket alakítottunk ki, ám pontosabbnak kellett volna lennünk.”

Hozzátette, hogy egy kis szerencse hiányzott az oldalukról. „A legjobbunkat nyújtottuk, de most már arra kell terelnünk a figyelmünket, hogy minél több meccset megnyerjünk a bajnokságban.”

„Emelt fővel távozhatunk – jelentette ki a Napoli gólszerzője, Amir Rrahmani.Kockázatot vállaltunk, és a saját játékunkat játszottuk. Mehetett volna jobban is, ám nem éltünk a lehetőségeinkkel.”

„Az elején kínlódtunk, próbáltuk a védekezésünket feltolva letámadni, de belehibázgattunk. Aztán sok helyzetet dolgoztunk ki, ám amikor szükségünk lett volna rá, nem tudtuk gólra váltani őket.”

Matteo Politano is hasonlóan vélekedett. Szerinte is rosszul kezdtek, de aztán jól reagáltak a gólokra, és megszerezték a szépítő találatot. Utána pedig megvolt a lehetőségük az egyenlítésre. „A célunk most már az, hogy jól szerepeljünk a bajnokságban, hogy lehessenek még ehhez hasonló estéink a Bajnokok Ligájában.”

 

BAJNOKOK LIGÁJA 
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
FC Barcelona (spanyol)–Napoli (olasz) 3–1 (2–1) 
Barcelona, Olimpiai Stadion, 50 301 néző. Vezette: Makkelie (holland)
Barcelona: Ter Stegen – Koundé, R. Araújo, Cubarsí, Cancelo – Christensen (Romeu, 61.), Fermin López (S. Roberto, 60.), Gündogan – Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha (Joao Félix, 81.). Vezetőedző: Xavi
Napoli: Meret – Di Lorenzo, Rrahmani, Juan Jesus, Mário Rui (Mathías Olivera, 64.) – Lobotka, Anguissa, Hamed Traoré (Raspadori, 78.) – Politano (Lindström, 64.), Osimhen, Kvarachelia (Ngonge, 90+2.). Vezetőedző: Francesco Calzona
Gólszerző: Fermin López (15.), Joao Cancelo (17.), Lewandowski (83.), ill. Rrahmani (30.)

Továbbjutott: a Barcelona, 4–2-es összesítéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik