BL: Inzaghi elégedett; Simeone Griezmannért aggódik

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.02.21. 08:42
Simeonéék hátrányból várják a madridi visszavágót (Fotó: Getty Images)
Simone Inzaghi, az Internazionale vezetőedzője elégedett volt csapata szerdai, egygólos győzelmével az Atlético Madrid elleni labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első felvonásán.

„A srácok nagyszerűek voltak egy igen fizikális és technikás ellenféllel szemben, amely egyáltalán nem könnyítette meg a dolgunkat. Tudjuk ugyanakkor, hogy ez csak az első felvonás volt, a második találkozó is kemény lesz” – fogalmazott a legutóbb döntős olasz csapat trénere.

Simone Inzaghi hozzátette, bánhatják a sok eltékozolt helyzetet, megérdemeltek volna egy nagyobb különbségű győzelmet is, ugyanakkor a labdarúgás ilyen, menniük kell tovább.

A szakember a szünetben lecserélt francia Marcus Thurammal kapcsolatban azt mondta: szerdán (ma) vizsgálatok várnak az idényben 12 gólnál és 11 gólpassznál tartó támadóra, de reméli, nem súlyos a sérülése.

A túloldalon Diego Simeone vezetőedző egy másik francia csatár, Antoine Griezmann miatt aggódhat, akit a 78. percben bokasérülés miatt kellett lecserélnie.

„Kifordult a bokája, de remélem, nem súlyos” – mondta a világbajnok játékosról az argentin szakember, aki szerint együttese a vereség ellenére megmutatta, hogy felveszi a versenyt ellenfelével.

„Most, hogy túl vagyunk az első mérkőzésen, tudjuk, hogyan játszanak. Remélem, amikor eljön a visszavágó ideje, a legjobb formánkat hozzuk és képesek leszünk olyan játékot nyújtani, amit a Bajnokok Ligája megkíván” – tekintett előre a tréner.

A párharc visszavágója március 13-án lesz Madridban.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Internazionale (olasz)–Atlético Madrid (spanyol) 1–0 (0–0) 
Milánó, San Siro, 73 709 néző. V: Kovács (romániai)
Inter: Sommer – Pavard, De Vrij, Bastoni – Darmian (Dumfries, 68.), Barella, Calhanoglu, Mhitarjan (Frattesi, 72.), Dimarco (Carlos Augusto, 69.) – M. Thuram (Arnautovic, a szünetben), Lautaro Martínez (Alexis Sánchez, 88.). Vezetőedző: Simone Inzaghi
Atlético Madrid: Oblak – Witsel, J. Giménez (Szavics, a szünetben), Hermoso (Mandava, 68.) – Molina (Pablo Barrios, 68.), De Paul, Koke, Saúl Níguez (Morata, 54.), Lino – Griezmann (Á. Correa, 78.), M. Llorente. Vezetőedző: Diego Simeone
Gólszerző: Arnautovic (79.)

A JÁTÉKNAP MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
PSV Eindhoven (holland)–Borussia Dortmund (német) 1–1 (0–1)
Eindhoven, Philips Stadion, 34 950 néző. Vezette: Szrdjan Jovanovics (szerb)
PSV: Benítez – Teze, Schouten, Boscagli (Obispo, 90.), Dest – Szaibari (Mauro Júnior, 83.), Veerman, Tillman – J. Bakayoko, L. de Jong, Lozano (Pepi, 75.). Vezetőedző: Peter Bosz
DORTMUND: A. Meyer – Ryerson, Hummels, N. Schlotterbeck, Maatsen – Sabitzer, Can – Malen (Özcan, 82.), Reus (Brandt, 62.), Sancho (M. Wolf, 68.) – Füllkrug (Moukoko, 82.). Vezetőedző: Edin Terzic
Gólszerző: L. de Jong (56. – 11-esből), ill. Malen (24.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik