Elbizakodottak voltunk, de sikerült visszafordítani – Bognár György a kupadöntőbe jutás után

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2024.04.23. 22:40
Bognár György szerint a Paks az elmúlt hónapban elbizakodott volt (Fotó: Dömötör Csaba)
A Paks 2–1-re legyőzte odahaza Kisvárdát a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében, így a fináléba jutott, ahol a Ferencváros vagy a Nyíregyháza lesz az ellenfele. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.

A Kisvárda trénere, Feczkó Tamás először is gratulált a Paksnak a döntőbe jutáshoz.

„Az első félidőben jobban játszottak nálunk, több lehetőségük is volt, mégis mi szereztünk vezetést. Azt hittem, ezután elkezdjük többet birtokolni a labdát, de nem így történt, kevés támadást építettünk. Több párharcot nyert a Paks, jobban gyűjtötte be a második labdákat. A szünetben próbáltuk rendezni a sorokat, de gyorsan jött a paksiak második gólja. Utána hiába próbálkoztunk, nem tudtuk feltörni a védelmüket. A kilencvenedik perc után lett volna esélyünk egyenlíteni, de úgy látszik, nem érdemeltük ma meg.”

A Paks vezetőedzője, Bognár György is úgy látta, hogy már az elejétől kezdve jobban játszott csapata.

„Kezdeményezőbbek voltunk, próbáltunk nyomást gyakorolni az ellenfélre. Jól ugyan nem játszottunk, de jobbak voltunk, mint az ellenfél. Fontos volt, hogy nyerjünk végre, mert egy sikertelen hónap van mögöttünk. Dolgoztak rendesen a játékosok, de talán kicsit elbizakodottak voltunk. Néha azt éreztem, mintha vége lenne a bajnokságnak, mintha meglenne a második hely és a kupadöntő. Ezt az elbizakodottságot kellett visszafordítani, és ez ma sikerült is.”

 

MAGYAR KUPA
ELŐDÖNTŐ
Paksi FC–Kisvárda Master Good 2–1 (1–1)
Paks, Paksi FC Stadion, 1798 néző. Vezette: Erdős
Paks: Szappanos – Vas, Kinyik, Lenzsér, Silye (Kovács K., 71.) – Osváth, Windecker (Mezei, 71.), Papp K., Vécsei (Balogh B., 80.), Hahn (Böde, 86.) – Tóth B. (Haraszti, 80.). Vezetőedző: Bognár György
Kisvárda: D. Petkovics – Cipetic, Lippai, Jovicic, Körmendi (Balogh N., 84.) – Matic, Makowski (Ötvös, 62.), Melnik (B. Nikolov, 73.) – Navrátil (A. Filipovic, 73.), Mesanovic, Szpaszics (Camaj, 62.). Vezetőedző: Feczkó Tamás
Gólszerző: Papp K. (27.), Hahn (53.), ill. Matic (21.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik