BL: A jó szakács nem árulja el a receptet – Luis Enrique

MIKE BARNABÁSMIKE BARNABÁS
Vágólapra másolva!
2024.02.15. 08:55
Luis Enrique szerint a PSG a szünet után képes volt sebességet váltani (Fotó: Imago Images)
Mint ismeretes, a Paris Saint-Germain 2–0-ra nyert a Real Sociedad ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A lefújás után a két csapat mestere, Luis Enrique és Imanol Alguacil értékelte a látottakat.

„Két nagyon különböző félidőt játszottunk – kezdett bele mondandójába Luis Enrique, a párizsi együttes trénere. – Az első játékrészben a Real Sociedad sokkal jobb volt nálunk, elvették tőlünk a labdát, mi pedig nem tudtuk letámadni őket. Nagyon nehéz dolgunk volt, de a szünet után képesek voltunk változtatni. Magasabbra toltuk a letámadást, és jobban hoztuk ki a labdát hátulról. (…) Nem emlékszem, mit mondtam a szünetben (nevet), a jó szakács nem árulja el a receptet. A játékosok hittek saját magukban, míg a szurkolók a meccs előtti edzésen azt mondták, hogy nem számít, ha nem nyerjük meg a Bajnokok Ligáját.”

A másik oldalon a Real Sociedadot irányító Imanol Alguacil amondó, hogy az első hazai gólnál ment el a meccs, amikor csapata Hamari Traoré sérülése miatt emberhátrányban volt kénytelen levédekezni egy szögletet, s a gólszerző Mbappét Traoré helyett Kubo próbálta őrizni.

„Ezt egyszerűen nem tudom megmagyarázni. A játékosom pont egy szöglet előtt hagyta el a pályát, és nem került kórházba. Egy játékos csak akkor hagyhatja emberhátrányban a csapatát, ha sérülés miatt kórházba kerül. Ezt korábban is világossá tettem. Amikor a játékos elhagyta a pályát, a csapat is kiszállt a meccsbőlvette tűz alá a mali jobbhátvédet a baszk tréner. – Egészen addig a csapatom méltó ellenfele volt a PSG-nek, ezt maga Luis Enrique is elmondta nekem. Ha ilyen csapatokkal akarunk versenyezni, akkor ilyen hibákat nem követhetünk el.”

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Paris Saint-Germain (francia)–Real Sociedad (spanyol) 2–0 (0–0)
Párizs, Parc de Princes, 46 435 néző. Vezette: Guida (olasz)
PSG: G. Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Danilo Pereira (Lucas Hernandez, 72.), Beraldo – Zaire-Emery, Vitinha, Fabián – O. Dembélé, K. Mbappé (Muani, 83.), Barcola (Asensio, 72.). Vezetőedző: Luis Enrique
Real Sociedad: Alex Remiro – H. Traoré, Zubeldia, Le Normand (Jon Pacheco, 77.), Galán (Aramburu, 88.) – Zubimendi, Merino, Brais Méndez (Turrientes, 78.) – Kubo, Barrenetxea (Zaharjan, 66.) – André Silva (Sadiq, 78.). Vezetőedző: Imanol Alguacil
Gólszerző: K. Mbappé (58.), Barcola (70.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik