BL: Most nyújtottuk az egyik legjobb teljesítményünket az idényben – Vinícius

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.04.13. 08:35
null
Viníciusék is tudják, a párharc még nem dőlt el (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, a Real Madrid 2–0-ra legyőzte a Chelsea-t a Santiago Bernabéu Stadionban a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán. Az UEFA oldaláról szemléztük a két edző, valamint a játékosok értékelését.

 

„Tökéletes meccset játszottunk – kezdte a Real Madrid trénere, Carlo Ancelotti.És ezt újra meg kell tennünk Londonban, hogy bejussunk az elődöntőbe. Azzal a céllal léptünk ma fel a pályára, hogy előnyt harcoljunk ki a visszavágóra, és ezt meg is tettük. A Chelsea nagyon jó csapat, és voltak pillanatok, amikor szenvedős volt a játékunk.”

„Sokat tettünk azért, hogy visszaszerezzük az elvesztett labdáinkat és próbáltuk letámadni őket 11 a 11 ellen. Ez sok energiánkba került. De elégedett vagyok a teljesítményünkkel, és a Stamford Bridge-en is ezt akarom látni – szögezte le az olasz tréner, aki uruguayi középpályására külön is kitért. – Minden bizonnyal Valverde volt a legjobb ma. Nagy energiákat mozgósított és a védekezésbe is besegített. Szerintem látványos volt, ahogyan harcolt, hogy visszaszerezze az elvesztett labdákat.”

„Nem könnyű egy ilyen meccset megélni a kispadról, de boldog vagyok. Most nyugodtnak kell maradnunk és tudatosítanunk kell magunkban, hogy bár előnyben vagyunk, a futballban bármi megtörténhet, ezért jól kell menedzselnünk az előnyünket – mondta Ancelotti, aki Daniel Carvajal játékát is kiemelte. Úgy véli, szélső védője a nagy mérkőzéseken mindig jól játszik, és ő is jól gyakorolt nyomást az ellenfél játékosaira a jobb oldalon. – Az ilyen meccseken mindig számíthatsz Danira.”

„Elégedettek vagyunk az eredménnyel és a teljesítményünkkel is, de még nem dőlt el a párharc. A Stamford Bridge-en is 90 percen át becsülettel kell harcolnunk. Még nincs vége. A Chelsea mindent meg fog tenni a jövő héten” – jelentette ki.

„Valóban nagyon jól játszottunk, úgy presszingeltünk, mint tavaly ilyenkor a sorozatnak ebben a szakaszában – emlékezett vissza a Real Madrid klasszis szélsője, Vinícius Júnior.Most nyújtottuk az egyik legjobb teljesítményünket az idényben. De még csak a párharc felénél járunk. Még sok van ebből. Észnél kell lennünk. Tudjuk, hogy a Chelsea ellen idegenben nehéz dolgunk lehet.”

„Bárki, aki a Madrid mezét viseli, tudja, hogy milyen különleges a Bajnokok Ligája. Főleg a Bernabéuban ezzel a szurkolótáborral mögöttünk. Ha itt játszol, akkor éhesnek kell lenned a Bajnokok Ligája megnyerése” – állapította meg a brazil klasszis.

Thibaut Courtois szerint akár le is zárhatták volna a párharcot. „A Chelsea majdnem betalált a végén. Ez egy jó eredmény, viszont zavar minket a tény, hogy nem tudtuk bevinni a harmadikat vagy akár a negyediket is. Remélem, hogy ezt nem fogjuk megbánni a jövő héten.”

Megjegyezte, hogy úgy, mint a Barcelona elleni kupamérkőzésen, most is úgy mennek neki a visszavágóra, hogy nyerniük kell.

„Büszke vagyok a tíz játékosomra – mondta Frank Lampard, a Chelsea ideiglenes vezetőedzője, megjegyezve, úgy érezte, emberhátrányban nem igazán tudták feltörni őket, ami mutatja csapata küzdeni akarását. – Három komoly gólszerzési lehetőségünk is volt a meccsen: az elején Joaónak, aztán Raheemnek, majd Masonnak a vége felé. Szóval voltak jó dolgok, de az eredmény a valóságot tükrözi. Azt mondtam a játékosaimnak, hogy különleges dolgokra lehetünk képesek a Stamford Bridge-en. Jó csapat az ellenfelünk, de hinnünk kell a sikerben.”

Lampard úgy látta, hogy a labdával voltak gondjaik, ami az önbizalomhiányra vezethető vissza. Azt is elmondta, hogy a visszavágón a széleken agresszívebbnek kell lenniük.

„Harcolnunk kell a jövő héten, valamint szintet kell lépnünk. Jobban meg kell értenünk a játékunkat, és ha fejben is pozitívabbak leszünk, akkor a csapatban lévő minőség révén meg tudjuk csinálni. Volt már pár ilyen estében részem a Stamford Bridge-en.”

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

REAL MADRID (spanyol)–CHELSEA (angol) 2–0 (1–0)
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, 63 142 néző. Vezette: Letexier (francia)
REAL MADRID: Courtois – Carvajal, Alaba, Éder Militao, Camavinga (Rüdiger, 70.) – Modric (Ceballos, 81.), Kroos (Tchouaméni, 84.), Valverde – Rodrygo (Asensio, 70.), Benzema, Vinícius Júnior. Vezetőedző: Carlo Ancelotti
CHELSEA:
Kepa – W. Fofana, Thiago Silva (Mount, 76.), Koulibaly (Cucurella, 55.) – R. James, Enzo Fernández, Kanté (Gallagher, 76.), Kovacic, Chilwell – Sterling (Havertz, 65.), Joao Félix (T. Chalobah, 65.). Menedzser: Frank Lampard
Gólszerző:
Benzema (21.), Asensio (74.)
Kiállítva:
Chilwell (59.)
Visszavágó: április 18.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik