BL: Még csak az út felét tettük meg – Schmidt

M. M.M. M.
Vágólapra másolva!
2023.02.16. 09:20
null
Roger Schmidt csapata óriási lépést tett a legjobb nyolc közé jutás felé (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, 2–0-s győzelmet aratott a Benfica Belgiumban az FC Bruges felett a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének odavágóján. A mérkőzést követően a két szakvezető, Roger Schmidt és Scott Parker, valamint Joao Mário és Chiquinho értékelte a látottakat.


A hazaiak trénere, Scott Parker az UEFA oldalának értékelte a találkozó eseményeit. „Értelemszerűen egy 2–0-s vereséggel nem lehetsz elégedett, de sok pozitívumot láttam a csapattól, különösen az első húsz percben. Bátrak voltunk, amikor nálunk volt a labda. Öthétnyi munka után kezdem látni végre azt, amit szeretnék, de apró hibák a mérkőzés elvesztését okozták számunkra.”

Kollégája, Roger Schmidt sokkal elégedettebben beszélhetett a kamerák előtt. „Amikor az odavágót idegenben nyered meg, az nagyon jó első lépés. Még csak az út felénél járunk, bizonyítottuk, hogy hiszünk magunkban.”

A Benfica első góljának szerzője, Joao Mário elismerte, nem élete legjobb tizenegyesét végezte el az 51. percben, de örült, hogy ez is elég volt a háló megrezegtetéséhez. „Fontos volt számunkra, hogy az első mérkőzést megnyerjük egy ilyen erős ellenfél ellen. Nagyon jól játszottunk, szereztünk két gólt, de ez még a párharc félideje. Őszintén szólva szerencsés voltam a büntetőnél, de ez hozzátartozik a játékhoz. Ez a gól arra késztetett minket, hogy berúgjuk a másodikat is. Megérdemeljük a gratulációt, mert nagyon nehéz dolgunk volt ma.”

Chiquinho, a portugál gárda középpályása már a visszavágóra koncentrál. „Nagyon elégedettek vagyunk. Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, és nem is kezdtünk jól, de 15 perc után átvettük az irányítást. Számos helyzetünk volt, megérdemeltük a győzelmet. Ez nagyon fontos siker. Az odavágót letudtuk, de a visszavágó sem lesz könnyű, továbbra is koncentrálnunk kell.”

A lisszaboni visszavágót március 7-én rendezik.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
FC BRUGES (belga)–BENFICA (portugál) 0–2 (0–0)

Bruges,Jan Breydel Stadion.Vezette:Massa (olasz)
BRUGES:Mignolet – Clinton Mata, Hendry, Mechele, Meijer – Odoi (C. Nielsen, 65.), Onyedika – Buchanan, Vanaken, Sowah (Jutgla, 79.) – Lang.Vezetőedző:Scott Parker
BENFICA:
Vlakhodimosz – Bah, António Silva, Otamendi, Grimaldo – Florentino, Chiquinho – Aursnes, Joao Mário (Joao Neves, 90+4.), Rafa Silva (Neres, 65.) – Goncalo Ramos (Goncalo Guedes, 65.). Vezetőedző: Roger Schmidt
Gólszerző:Joao Mário (51. – 11-esből), Neres (88.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik