BL: Benzema az elhunyt klublegendának ajánlotta a győzelmet

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.02.21. 23:36
null
Benzema duplázott (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, legendás lett a lefújás után máris a Liverpool és a Real Madrid mérkőzése: a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán hamar kétgólos előnyre tettek szert a hazaiak, a spanyolok öttel válaszoltak! A találkozón duplázó Karim Benzema a 83 esztendős korában kedden elhunyt Amancio Amarónak, a Real Madrid legendás labdarúgójának, későbbi edzőjének, tavalytól tiszteletbeli elnökének ajánlotta a győzelmet.

 

„Fontos estén vagyunk túl, és győzelmünket szeretném néhai tiszteletbeli elnökünknek, Amanciónak ajánlani – idézte az UEFA Karim Benzemát. – Ezt érte tettük.”

Hozzátette, hogy ismét szeretnének diadalmaskodni a Bajnokok Ligájában. Elmondta, tudták, hogy az elején rájuk fog rontani a Liverpool, de az első negyedóra után megmutatták, mire is képes a Real Madrid.

Antonio Rüdiger elárulta, hittek abban, hogy visszajöhetnek a meccsbe, de hogy ezt tényleg megtették, az fantasztikus. „Az első gól után visszajöttünk. Sohasem éltem még át ehhez hasonló estét!”

„A második kapott gólnál kissé balszerencsés voltam. Kontrolláltam a labdát, és gyorsan akartam passzolni, viszont láttam, hogy Szalah megállt, ezért meggondoltam magam, és próbáltam a jobb lábam felé terelni a labdát, de a térdemről elpattant” – emlékezett vissza a potya góljára Thibaut Courtois.

„Sohasem lehet minket legyőzöttnek tekinteni, mindig felállunk. Ebben a két gyors gólunk sokat segített most. Nyugodtak voltunk, koncentráltak, és amikor megindultunk felfelé, jól játszottunk” – tette hozzá a belga kapus.

Courtois egyébként megdicsérte az Anfieldet, szerinte jól mutatja azt, hogy értő közönség volt, hogy a hazai drukkerek megtapsolták Luka Modricot és Karim Benzemát is.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA IDE KATTINTVA OLVASHATÓ EL!

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
LIVERPOOL (angol)–REAL MADRID (spanyol) 2–5 (2–2)
Liverpool
, Anfield, 52 377 néző. Vezette: Kovács (romániai)
LIVERPOOL:
Alisson – Alexander-Arnold, Gomez (Matip, 73.), Van Dijk, Robertson – J. Henderson (Milner, 73.), Fabinho, Bajcetic (Elliott, 85.) – Szalah, Núnez (Diogo Jota, 63.), Gakpo (Firmino, 63.). Menedzser: Jürgen Klopp
REAL MADRID: Courtois – Carvajal, Éder Militao, Rüdiger, Alaba (Nacho, 27.) – F. Valverde, Camavinga, Modric (Kroos, 87.) – Rodrygo (Ceballos, 80.), Benzema (Asensio, 86.), Vinícius Júnior. Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Gólszerző:
Núnez (4.), Szalah (14.), ill. Vinícius Júnior (21., 36.), Éder Militao (47.), Benzema (55., 67.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik