Megvan Arsavin első gólja, sima Arsenal-siker

Vágólapra másolva!
2009.08.26. 23:02
null
Eduardo is betalált
Címkék
A Bajnokok Ligája utolsó selejtezőkörében magabiztos, 3–1-es győzelmet aratott hazai pályán az angol Arsenal a skót Celtic ellen. Arsene Wenger együttese így 5–1-es összesítéssel jutott a legrangosabb európai kupasorozat főtáblájára.

Az Arsenal gyakorlatilag már az első mérkőzésen eldöntötte a továbbjutás kérdését a Celtic ellen, az idegenbeli 2–0-s győzelem után ugyanis egy Arsenal-szintű csapat nem herdálhatta el az előnyét. Nem is herdálta…

Az Emiratesben rendezett találkozón Eduardo még a mérkőzés elején kihagyott egy helyzetet, a horvát támadó azonban a 28. percben büntetőből már eredményes volt. Az eset krónikájához tartozik, hogy a brazil származású játékos „ütközését" Artur Boruccal kissé könnyű síppal fújta be a tizenegyesnek a játékvezető.

A második félidőben aztán tetszetős futballt bemutatva, fél gőzzel is könnyedén növelte tovább előnyét az angol csapat. Remek támadás végén Emmanuel Eboué volt higgadt, majd pontos. Mintegy 14 méterről kilőve a jobb alsót.

A 74. percben pedig a nem sokkal korábban csereként beálló Andrej Arsavin hasonlóan okos gólt szerezve alakította 3–0-ra az eredményt. Ez volt az orosz klasszis első gólja tétmérkőzésen ebben a szezonban.

A folytatásban egy-két szép technikai megoldásban (többnyire hazai részről…), no meg a Celtic érdekesnek mondható neonsárga-fekete mezében gyönyörködhettünk, úgy tűnt, igazán említésre méltó esemény már nem lesz. De lett…

Donati a ráadásban nagyon szép kapáslövéssel kozmetikázta az eredményt, így a skótok nem rúgott gól nélkül estek ki.

Az előző szezon elődöntőse könnyedén nyert, és teljesen megérdemelten jutott a Bajnokok Ligája 32-es főtáblájára, a hétvégén a Manchester United ellen minden bizonnyal nehezebb dolga lesz az „ágyúsoknak” a Premier League-ben.

Sir Alex Ferguson mindenesetre a helyszínen tekintette meg a találkozót.

BAJNOKOK LIGÁJA, PLAYOFFKÖR, VISSZAVÁGÓK
BAJNOKI ÁG
Olympiakosz (görög)–Sheriff Tiraspol (moldovai) 1–0 (Mitroglu 82.)
Továbbjutott: az Olympiakosz 3–0–val
APOEL Nicosia (ciprusi)–FC Köbenhavn (dán) 3–1 (Kosowski 2. Mihael 18. – tizenegyesből, 41., ill. N'Doye 22.)
Továbbjutott: az APOEL 3–2–vel
 
NEM BAJNOKI ÁG
Arsenal (angol)–Celtic (skót) 3–1 (Eduardo 28. – tizenegyesből, Eboué 53., Arsavin 74., ill. Donati 91.)
Továbbjutott: az Arsenal 5–1–gyel
VfB Stuttgart (német)–FC Timisoara (román) 0–0
Továbbjutott: a Stuttgart 2–0–val
Fiorentina (olasz)–Sporting CP (portugál) 1–1 (Jovetics 54., ill. Moutinho 35.)
Továbbjutott: a Fiorentina 3–3–mal, idegenben lőtt több góllal
A KALAPOK
 

1. kalap: Barcelona (spanyol), Liverpool (angol), Chelsea (angol), Man. United (angol), Milan (olasz), Arsenal (angol), Sevilla (spanyol), Bayern München (német)

2. kalap: Lyon (francia), Inter (olasz), Real Madrid (spanyol), CSZKA Moszkva (orosz), Porto (portugál), AZ Alkmaar (holland), Juventus (olasz), Rangers (skót)

3. kalap: Olympiakosz (görög), Marseille (francia), Dinamo Kijev (ukrán), Stuttgart (német), Fiorentina (olasz), Atlético Madrid (spanyol), Bordeaux (francia), Besiktas (török)

4. kalap: Wolfsburg (német), Standard Liege (belga), Maccabi Haifa (izraeli), FC Zürich (svájci), Rubin Kazany (orosz), Urziceni (román), APOEL Nicosia (ciprusi), DVSC-TEVA

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik