„Jobb formában nem is lehetnénk a Debrecen elleni meccsek előtt”

Vágólapra másolva!
2009.07.12. 21:52
A magyar kupacsapatok két ellenfele is sokgólos mérkőzésen van túl az Allsvenskan (svéd labdarúgó-élvonal) 14. fordulójában: a bajnok Kalmar FF kiütéses, 6–1-es sikerrel hangolt a DVSC-TEVA elleni összecsapásokra, az Elfsborg 3–2-re kikapott a Haladás elleni csaták előtt. A Kalmarnál rendkívül magabiztosan várják a selejtezőket.

KALMAR–DJURGARDEN 6–1

KALMAR–DJURGARDEN 6–1


Rendkívül jó a hangulat a svéd bajnok Kalmarnál a DVSC-TEVA elleni Bajnokok Ligája-selejtezők előtt, ami nem is csoda, hisz szombaton a piros-fehérek parádés játékkal ütötték ki a fővárosi Djurgardent 6–1-re. A kalmariak trénere szerint nagyon összeállt a támadójáték, az első számú helyi sztár, Rasmus Elm úgy véli, jobb formában nem is lehetnének.

„Bejöttek a begyakorolt variációink szögleteknél és szabadrúgásoknál, ráadásul a támadójátékunk is nagyon összeállt. Végre arról cikkeznek az újságok, hogy sok gólt lövünk” – nyilatkozta Nanne Bergstrand, a Kalmar vezetőedzője.

A nagyválogatott Rasmus Elm már hétgólos a bajnokságban, és – erre nagyon érdemes lesz odafigyelni – hatot a tizenhatoson kívülről, távoli lövésből szerzett. A középpályás szerint ideális a felkészülés a BL-selejtezőre.

„Hatalmas az önbizalmunk, nem is lehetnénk jobb formában a Debrecen elleni mérkőzés előtt. Tökéletesen sikerült az utolsó meccs” – mondta a helyi lapnak Elm, akit a közönség felállva ünnepelt, mikor lecserélték.

„Ilyen még egyszer sem fordult elő velem pályafutásom során, felemelő érzés volt. Úgy érzem, még soha nem voltam ilyen jó formában” – tette hozzá.

HELSINGBORG–ELFSBORG 3–2



A Haladás ellenfele, az Elfsborg 13 mérkőzéses veretlenségi sorozatának inthetett búcsút, miután 3–2-re kikapott a Helsingborg otthonában. A borasiak edzője, Magnus Haglund nagyon dühösen nyilatkozott.

„Két teljesen ostoba gólt kaptunk, az első és a második találatot is valósággal odaajándékoztuk az ellenfélnek. Nagyon csalódott vagyok, elsősorban a védekezésen van mit javítani” – mondta a Canal Plus televíziónak a mérkőzés után.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik