Ferguson: Wenger örülhet, hogy nem szálltak el az esélyeik

Vágólapra másolva!
2009.04.30. 09:15
A Manchester United hazai pályán 1–0-ra győzött az Arsenal ellen a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén, amely után egyik fél sem nyilatkozott elégedetlenül. Sir Alex Ferguson szerint győzhettek volna akár négy góllal is, annak viszont nagyon örül, hogy kapott gól nélkül úszták meg a meccset. Arsene Wenger pedig úgy gondolja, hogy az Arsenal hazai környezetben képes kivívni a továbbjutást.
A remekül védő Almunia tartotta életben az Arsenalt
Fotó: Reuters
A remekül védő Almunia tartotta életben az Arsenalt
A remekül védő Almunia tartotta életben az Arsenalt
Fotó: Reuters
A remekül védő Almunia tartotta életben az Arsenalt

„Elégedett voltam a csapat teljesítményével, magas szinten járattuk a labdát, s remekül mozogtunk a pályán, mindemellett nagy tempót diktáltunk. Talán négy gólt is szerezhettünk volna, így Arsene szerintem örülhet ennek az eredménynek, mivel ma könnyen elszállhattak volna a továbbjutási esélyeik” – értékelt a mérkőzést követően Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere.

„De a mérkőzés előtt azt mondtam: kapott gól nélkül akarom megúszni, s végül is ezt a feladatot sikeresen végrehajtottuk” – tette hozzá a skót szakember.

Ferguson képesnek tartja csapatát, hogy a visszavágón, az Emiratesben is betaláljon az Arsenal kapujába, ez esetben pedig igen nehéz helyzetbe kerülnének a londoniak.

„Kicsit frusztráló, hogy a sok nagy helyzetünkből csak egyet sikerült gólra váltani – elégedetlenkedett Michael Carrick a meccs után. – A kapusuk nagy védéseket mutatott be, máskor többször betaláltunk volna.”

Cristiano Ronaldo magabiztosan nyilatkozott továbbjutási esélyeiket illetően:

„Nem kaptunk gólt, bejutunk a döntőbe. Van még egy meccsünk, ahol ha nyerünk vagy döntetlent játszunk, finalisták leszünk – mondta a portugál aranylabdás, aki gólt akar rúgni az Emiratesben. – A Manchester United mindenhol esélyes, mi vagyunk a címvédők, és mindnyájunknak nagy az önbizalma.”

Arsene Wenger a mérkőzés előtt arról beszélt, hogy mindenképpen kellene egy gólt szerezniük idegenben. Nos, ez nem sikerült, de a francia szakember továbbra is bízik csapatában:

„A jó dolog az, hogy nem engedtünk több gólt az MU-nak, így jó esélyünk van arra, hogy otthon megfordítsuk a párharcot. Hiszek abban, hogy a jövő héten teljesen más Arsenalt láthatnak majd” – kezdte meccs utáni értékelését az Arsenal menedzsere.

„Azt hiszem, nem voltunk elég kreatívak a pályán, az viszont nem segít, ha azon morfondírozol, hogy mit csináltál jól, s mit nem. Az a legfontosabb dolog, hogy arról beszéljünk, mit akarunk tenni jövő hét kedden” – tekintett előre a francia mester.

Wenger külön kiemelte Manuel Almunia teljesítményét, aki remek védéseivel életben tartotta a csapat továbbjutási reményeit.

Manchesterben a kihagyott helyzetek mellett Rio Ferdinand sérülése miatt idegeskedhetnek a szurkolók. A védő Nicklas Bendtnerrel ütközött a mérkőzés hajrájában, s bordasérülést szenvedett, aminek következtében a meccs után kórházba kellett szállítani.

Ferguson elmondta: reméli, hogy játékosa törés nélkül megúszta az esetet, ellenkező esetben többhetes kihagyás vár rá, így pedig többek közt a visszavágón sem segíthetné csapatát.

BAJNOKOK LIGÁJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik