Alex Ferguson 20 gólt vár Dimitar Berbatovtól az új idényben

Vágólapra másolva!
2009.07.31. 15:46
Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere elárulta, hogy az elmúlt szezonhoz képest taktikai változtatásokat tervez csapata játékában, amely elsősorban a támadójátékot érintheti.
Berbatovtól (balra) többet vár Ferguson a jövőben
Fotó: Action Images
Berbatovtól (balra) többet vár Ferguson a jövőben
Berbatovtól (balra) többet vár Ferguson a jövőben
Fotó: Action Images
Berbatovtól (balra) többet vár Ferguson a jövőben

„Az elmúlt idény különös volt Dimitar Berbatov számára, talán nem igazán használtuk őt megfelelően, de tudjuk, hogyan változtassunk ezen. Előrébb kell játszania a pályán, igazi középcsatárként – ecsetelte Ferguson klubja honlapjának. – Berbatov első szezonja bemelegítésnek volt jó, az új idényben akár a 20 gólt is elérheti.”

Szavazás

Ön szerint mi volt Alex Ferguson legrosszabb „húzása” a nyáron?

Írja be az itt látható számot!
„A csapat eddig mindig remekül megvalósította azt a taktikát, amit kitaláltunk, akár a 4–4–2-t alkalmaztuk, akár a három középpályás rendszert. Alkalmazkodóképesnek tartom a keretet, és Antonio Valencia érkezésével nem érzem azt, hogy mereven kell ragaszkodnunk a 4–4–2-höz, de ezt majd meglátjuk…” – mondta sejtelmesen a menedzser.

A Főnök különösen a csatároktól remél jelentős javulást, számszerűsítve Rooneytól és Owentől is tíz gól fölötti teljesítményt remél az évad során. „Wayne 18 találatra lehet képes, vagy akár még többre is. Ha Michael játszik legalább 25 meccset, szerintem minimum 15 gólt fog lőni” – számolgatott Ferguson.

Támadójátékban a középpályásaitól is többet vár a kétszeres BL-győztes szakember, mint mondta, ebben lehet fejlődni. „Ha visszatekintünk kicsit az időben, akkor Paul Scholes, Ryan Giggs vagy David Beckham mindig garantált legalább 10-10 gólt egy szezonra, kétségtelen, hogy a középpályások góljainak száma csökkent az elmúlt években, szóval ebben lehet előrébb lépni.”

„Ha már a góloknál tartunk, én Pak Dzsi Szungtól, Nanitól, Valenciától, sőt Danny Welbecktől és Federico Machedától is sokat várok, és néhányat majd a védelmünk is produkál” – tekintett optimistán a jövőbe Ferguson.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik