Meglepő etióp győzelmek születtek a párizsi maratonin – videó

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.04.07. 11:55
A dobogósok (Fotó: twitter.com/WachiraLynne)
A férfiaknál az etióp Mulugeta Uma, a nőknél honfitársa, Mestawut Fikir győzött a vasárnapi párizsi maratoni futóversenyen.

Mindkét versenyző pályafutása első maratoni diadalát aratta, s sikerük azért is meglepetés, mert mindkét mezőnyben jóval tapasztaltabb riválisokkal is fel kellett venniük a versenyt.

 

A 26 éves, negyedik maratoniját teljesítő Mulugeta Uma a kenyai Titus Kiprutóval vívott nagy csatát, végül két és fél kilométerrel a cél előtt lépett el ellenfelétől, s egyéni csúcsán több mint fél percet javítva, 2:05:33 órás eredménnyel győzött.

A nőknél csak a hajrá döntött: ebben az első maratoniját teljesítő Mestawut Fikir három másodperccel bizonyult jobbnak honfitársánál, Enat Tirusewnél, s 2:20:45 perces idővel, a pályacsúcsnál alig egy perccel rosszabb teljesítménnyel nyert.

A versenyen több mint 54 ezren álltak rajthoz. A futók a Champs-Élysées-ről startoltak, és a vincennes-i, valamint a boulogne-i erdőn át a diadalívnél értek célba. A pálya vonalvezetése eltérő volt attól, amit majd a nyári olimpián kell teljesítenie az indulóknak, akik akkor a Hotel de Ville-től Versailles felé futnak, mielőtt visszatérnek az Invalidusoknál lévő célhoz.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik