Atlétikai vb: az Erzsébet-táborok sportbajnokságainak legjobbjai is a helyszínen szurkolhatnak

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.07.18. 16:13
A budapesti atlétikai világbajnokság jegyében a Budapest 2023 Zrt. ingyenes belépőjegyeket ajánlott fel az Erzsébet-táboroknak, amelyeket a balatoni, tábori sportbajnokságok győztesei vehetnek át hétről hétre.

Hornyák Tibor, az Erzsébet-táborokat szervező és megvalósító Erzsébet Alapítvány elnöke a keddi sportnapon tartott sajtótájékoztatón a Zánkai Erzsébet-táborban elmondta, a sport a zánkai és a fonyódligeti táborokban mint program és mint életforma is megjelenik. Hozzátette, a kedd mindkét táborban a sport napja, amely az egyik legkedveltebb program.

Az elnök hangsúlyozta, minden évben megkeresik az országos sportszövetségeket, és örömét fejezte ki, hogy idén is mintegy húsz szövetség csatlakozott a programsorozathoz, közöttük például a labdarúgó- és az atlétikai szövetség is. Kiemelte, hogy az atlétikai vb-t szervező céggel kötött együttműködésnek köszönhetően a zánkai, valamint a fonyódligeti turnusokban az érmek és oklevelek mellett ajándék belépőjegy vár a tábori sportbajnokságok győzteseire.

„Azt szeretnénk, hogy mindenki, aki ott akar lenni, eljusson az atlétikai világbajnokságra, és saját szemével lássa a csodát, amit a vb kilenc napja jelent. Világújdonságot vezettünk be azzal, hogy aki sportol, olcsóbban, féláron veheti meg a vb-belépőket, a hátrányos helyzetű jó sportoló gyerekek pedig ingyenes jegyeket kaptak” – nyilatkozott Németh Balázs, az atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója.

„Az egyik legnyomósabb ok, amiért érdemes atlétikai vb-t szervezni, hogy a gyerekeket a sportolásra ösztönözze és megszerettesse velük az atlétikát. Az Erzsébet-táborokat szervező Erzsébet Alapítvánnyal kötött együttműködés révén csaknem nyolcszáz gyermek és kísérőik számára nyílik meg a lehetőség, hogy részt vegyenek az atlétikai vb-n” – tette hozzá.

A vb jószolgálati programjának köszönhetően a hátrányos helyzetűek kedvezménnyel, vagy ingyenesen szurkolhatnak Magyarország történetének legnagyobb sporteseményén. Eljutni is kedvező áron lehet a vb-re, a MÁV és a Volán járatain az ország minden pontjáról mindössze 2023 forintért lehet oda-vissza elutazni a fővárosba a kedvezményes VB2023 jegyekkel.

A budapesti vb-t augusztus 19. és 27. között rendezik a Nemzeti Atlétikai Központban, valamint az utcai futó- és gyalogló versenyeknek otthont adó Hősök terén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik