Guardiola is reagált Keane Haalandról szóló kritikájára

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.04.03. 09:58
Pep Guardiola megvédte Erling Haalandot (Fotó: Getty Images)
Az Arsenal elleni csúcsrangadó után éles kritikával illette a Manchester United egykori klasszisa, Roy Keane a Manchester City norvég gólvágóját, Erling Haalandot, aki szerinte a mérkőzésen majdnem olyan gyenge volt, mint egy negyedosztályú játékos. Keane kritikájára most Pep Guardiola is reagált.

Ismert, hogy nem hozott gólt az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 30. fordulójának csúcsrangadója. A mérkőzésen nem volt elemében az előző idény gólkirálya, Erling Haaland, akit teljesítménye miatt élesen kritizált az a Roy Keane, akinek játékos-pályafutása során jelentős afférja volt Haaland apjával, Alf-Ingével, akit Keane még 2001-ben talpalt térden.

„A játékának színvonala alapvetően nagyon gyenge, és nem csak ma. A kapu előtt a világ legjobb játékosa, de ahhoz képest, amilyen játékos, a játéka roppant gyenge. Most majdnem annyira gyenge volt, mint egy negyedosztályú játékos. Még sokat kell fejlődnie játékban, és biztos vagyok benne, hogy jobb is lesz az elkövetkezendő években” – fogalmazott Roy Keane Erling Haalandról.

A Manchester City Aston Villa elleni bajnokija előtti sajtótájékoztatón Pep Guardiola visszavágott Keane-nek, s meglepőnek tartja, hogy egy korábbi labdarúgó kritizál egy labdarúgót. „Ha az újságírók kritizálnák, megérteném, de hogy korábbi labdarúgók? Ez meglepett. Olyan, mintha korábbi játékvezetők bírálnák a mostaniakat” – mondta Guardiola, aki nem ért egyet Keane-nel.

„Nem értek vele egyet, egyáltalán nem. Ő (Keane) a másod- vagy a harmadosztályban menedzser? Nem hinném. Haaland a világ legjobb csatára és segített nekünk megnyerni azt, amit az előző idényben elértünk. Nem Erling miatt nem alakítottunk ki sok helyzetet az Arsenal ellen, hanem azért, mert kevesen voltunk a támadóharmadban” – tette hozzá a Manchester City menedzsere, aki egyébként kifejezetten elemében volt a sajtótájékoztatón és reagált arra is, hogy az Arsenal elleni meccs végén Jack Grealishsel kiabált.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik