Chelsea: újabb fejlemény, lekerül a főszponzor a mezről

Vágólapra másolva!
2022.03.10. 20:15
null
Egyelőre lekerül a hármas a Chelsea mezének közepéről (Fotó: AFP)
Újabb fejlemény Roman Abramovics tulajdonossal és az orosz–ukrán háborúval kapcsolatban a Chelsea-nél: a Bajnokok Ligája címvédőjének főszponzora ideiglenesen felfüggeszti együttműködését a londoni klubbal.

A Three nevű telekommunikációs cég azt követően szánta el magát erre a lépésre, hogy a brit kormány több orosz milliárdos, így a Chelsea-tulajdonos Roman Abramovics vagyonát is befagyasztotta, így egyelőre nem is adhatja el a klubot – kivéve, ha bizonyítani tudja, hogy nem származik haszna a tranzakcióból. A vállalat a Twitteren tette közzé az alábbi rövid közleményt:

„A kormány nemrégiben bejelentett szankcióinak fényében arra kértük a Chelsea-t, hogy átmenetileg felfüggeszthessük a szponzorációs kapcsolatunkat, így további intézkedésig a mezről és a stadion környékéről is eltűnik a logónk. Tisztában vagyunk azzal, hogy ez a döntés hatással lesz azokra a lelkes szurkolókra, akik követik csapatuk teljesítményét. Mindazonáltal úgy érezzük, hogy a jelen körülmények és a kormány által hatályba léptetett korlátozások mellett ez a helyes lépés.”

A Chelsea a hivatalos felületein egyelőre nem kommentálta a Three bejelentését. A csütörtök esti, Norwich City elleni összecsapáson még ott van a főszponzor a dresszen.


 

ANGOL PREMIER LEAGUE
30. FORDULÓ
20.30:
Norwich City–Chelsea (Tv: Spíler1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik