Anglia: nem mindennapi ok miatt távozhat a válogatott szélső

Vágólapra másolva!
2019.01.21. 14:36
null
Nem akarja vállalni a klub a fizetésemelést (Fotó: AFP)
Minden jel arra utal, hogy a januári átigazolási időszakban elhagyja szeretett nevelőklubját a 35-szörös angol válogatott középpályás, Stewart Downing, aki a 150 meccs után életbe lépő új szerződését készül felbontani. Az ok prózai: az új kontraktushoz jelentősen megemelt fizetés is jár, amit a Middlesbrough nem tud vállalni.

 

Legalábbis meglepő indokkal készül Stewart Downing szerződése felbontására a Middlesbrough: a 34 éves, 35-szörös angol válogatott játékos automatikus fizetésemelését nem akarja állni a klub – írja a Telegraph.

Downing a Boro neveltje és első profi szerződése megkötése után 2009-ig volt a klub labdarúgója. Tíz éve távozott a klubtól, s előbb az Aston Villa, majd a Liverpool, végül a West Ham United játékosa lett, mielőtt 2015 nyarán visszatért volna szülővárosának klubjához, s négy évre szóló szerződést kötött.

Az akkori megállapodás értelmében a heti 35 ezer fontot kereső középpályás fizetése 150 lejátszott mérkőzés után ötven százalékkal megemelkedik, és a szerződés hossza plusz egy évvel nő, ám a Middlesbrough-nál Downing három és fél évvel ezelőtti visszatérése óta jelentős anyagi változások álltak be, és a jelenleg érvényes pénzügyi politika értelmében sokkal alacsonyabb fizetéseket adnak a labdarúgóknak.

Downing szombaton 149. alkalommal lépett pályára a Boro színeiben visszatérése óta és miután a Millwall elleni bajnokin csereként játszott 21 percet, kiderült: Downing már a találkozó előtt, a múlt héten már tárgyalt a klub vezetésével és angol lapértesülések szerint távozhat a csapattól, ha megfelelő ajánlat érkezik érte, vagyis nem lesz meg a 150. mérkőzése a klubnál.

A rutinos középpályás egyébként alapembernek számít a Borónál ebben az idényben, a Millwall elleni volt a 22. bajnoki mérkőzése.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik