Angol Ligakupa: megvan, ki ellen juthatnak döntőbe Szoboszlaiék

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.12.21. 08:55
null
Szoboszlai Dominikék a Fulham ellen vívhatják ki a Ligakupa-döntőbe jutást (Fotó: Getty Images)
Utolsóként a West Hamet 5–1-re kiütő Liverpool jutott be az Angol Ligakupa elődöntőjébe, a mérkőzés után – melyen a gólok sorát Szoboszlai Dominik nyitotta egy távoli lövéssel – pedig már el is készítették a döntőbe jutásért rendezett, oda-visszavágós párharcok sorsolását is.

A Ligakupa negyeddöntőjében a másodosztályú Middlesbrough a harmadosztályú Port Vale vendégeként elért 3–0-s sikerrel jutott tovább, míg a Chelsea a Newcastle United, a Fulham az Everton elleni tizenegyespárbaj után került a legjobb négy közé.

Az elődöntő párosításait pedig már ki is alakították, ennek értelmében Szoboszlai Dominikék a Fulhammel, a Chelsea pedig a Middlesbrough-val csap össze a fináléba jutásért.

A vörösök egyébként épp december elején csaptak össze a Fulhammel, amikor végletekig kiélezett mérkőzésen nyertek 4–3-ra az Anfield Roadon.

A sorozatnak ebben a szakaszában a továbbjutás két mérkőzésen dől el, az első, január 8-i játékhéten rendezett mérkőzéseken a Liverpool és a Middlesbrough, a január 22-i héten tartott visszavágókon a Fulham és a Chelsea a pályaválasztó.

ANGOL LIGAKUPA
AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSAI

Liverpool–Fulham
Middlesbrough (II. o.)–Chelsea
A párharc első mérkőzését 2024. január 8-i héten, a visszavágót január 22-i héten rendezik.

A NEGYEDDÖNTŐ EREDMÉNYEI
Port Vale (III. o.)–Middlesbrough (II. o.) 0–3
Chelsea–Newcastle 1–1 – tizenegyesekkel 4–2
Everton–Fulham 1–1 – tizenegyesekkel 6–7

Liverpool–West Ham 5–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik