Angol Ligakupa: a Boro elkapta a Chelsea-t, s minimális fórt szerzett a visszavágóra

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.09. 23:07
null
Hackney gólja bravúrgyőzelmet ért a Middlesbrough-nak (Fotó: Getty Images)
A másodosztályú Middlesbrough nyerte meg a labdarúgó Angol Ligakupa elődöntőjének első felvonását a Chelsea ellen, így 1–0-s előnnyel utazhat a Stamford Bridge-re.

Rendkívül pechesen indult a meccs a Middlesbrough számára – a piros mezes együttesnek ugyanis kétszer is kényszerűségből kellett cserélnie az első 20 percben. A találkozót a papírformának megfelelően a „kékek” uralták, akik a 31. percben Palmer révén ordító lehetőséget puskáztak el. A kihagyott lehetőséget góllal büntették a hazaiak: Jones szelidített meg egy vaktában előrevágott labdát, centerezését pedig Hayden Hackney továbbította a kapuba (VIDEÓ ITT).

A szünet előtt két ízben is egyenlíthetett volna a Chelsea, de előbb Caicedo lövése zúgott el a kapu mellett, majd Palmer nem tudta kihasználni a hazai kapus hibáját. A fordulás után is nyomott a Pochettino-csapat, de derekasan helyt állt a Michael Carrick által összerakott védelem: a Chelsea jobbára csak átlövésekkel veszélyeztetett, Glover pedig némi szerencsével meg tudta őrizni kapuját a kapott góltól.

A Middlesbrough így nagy meglepetésre történelmi sikert aratott, s sovány előnnyel utazhat a Stamford Bridge-re. A Chelsea 2015 óta először kapott ki alacsonyabb osztályú csapattól bármilyen kupameccsen (akkor a Bradford nyert 4–2-re az FA-kupában Nyugat-Londonban), míg a Ligakupában 1999 óta először fordult elő ilyesmi a „kékekkel” – akkor a Huddersfield tréfálta meg a fővárosiakat.

ANGOL LIGAKUPA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Middlesbrough (II.)–Chelsea 1–0
(Hackney 37.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik