Liverpool: hét év után először nyereséges a klub

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.03. 06:59
A Liverpool labdarúgócsapata gazdaságilag nyereséges évet zárt 2014-ben. Ilyenre utoljára hét éve volt példa – derült ki a klub közleményéből.

A Liverpool bevétele 19 százalékkal nőtt 2013-hoz képest, ennek hátterében a növekvő televíziós jogdíjakból és kereskedelmi tételekből származó bevételek állnak. A tv-s jogdíjakból egy év alatt 46 százalékkal több pénz folyt be, a „vörösök” több mint 100 millió fontot kaptak az elmúlt évben. Ezzel szemben a nettó adósságállomány is nőtt, 12.2 millióról 57.3 millió fontra. Ez az adósság ugyanakkor eltörpül ahhoz képest, ami akkor volt (237 millió font), amikor a Fenway Sports Group átvette a klubot Tom Hicks és George Gillet tulajdonosoktól.

„Lassan, de nő a bevétel. Az elmúlt négy év célja az volt, hogy stabilizálódjon a klub, és biztosítsuk a folyamatos pénzügyi előrehaladást. Kijelenthetjük, hogy ez sikerült. A csapattal szemben továbbra is az erősödés és a tehetségek kinevelése a legfontosabb elvárás" – nyilatkozta Ian Ayre, a Liverpool vezérigazgatója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik