Fulham: ismét szóba került Eriksson mint Geráék lehetséges edzője

Vágólapra másolva!
2010.07.23. 13:15
Noha hivatalos megkeresés mértékadó források szerint továbbra sem történt, az angol médiában ismét szóba került, hogy a svéd Sven-Göran Eriksson lehet a Liverpoolhoz távozó Roy Hodgson utódja az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Fulham menedzseri posztján.

A Gera Zoltánt is foglalkoztató londoniak a holland Martin Jolt (Ajax) szerették volna szerződtetni, ő azonban az amszterdamiaknál marad. Így került újra szóba a jelenleg csapat nélküli Sven-Göran Eriksson, sőt a német Ottmar Hitzfeld is – utóbbi alkalmazását nehezítené, hogy 2012-ig szerződés köti a svájci válogatotthoz, és a hírek szerint nem kíván szakítani.

Eriksson menedzsere, Athole Still a következőket mondta ügyfele esetleges londoni szerepvállalásáról: „Nem csak Sven számára vonzó ez a pozíció. Kapcsolatfelvétel nem történt, ám hetekkel ezelőtt arról értesültünk, hogy Sven is a jelöltek között szerepel."

Sajtótalálgatások szerint Eriksson úgy kalkulál, hogy Jol a klubtulajdonos Mohamed Al Fayed személyes jelöltje volt, ám neki is vannak prominens pártfogói – ezek egyike az ügyvezető igazgató Alistair Mackintosh lehet, akivel annak idején a Manchester Citynél már dolgoztak együtt.

Ügynöke szerint éppen a dicstelen manchesteri menesztés az újbóli angliai munkavállalás egyik motivációja, hiszen Eriksson számára „a Premier League befejezetlen ügy".

Jelenleg ideiglenes megbízatással Ray Lewington irányítja a csapatot, amely csütörtökön Gera két góljával játszott döntetlent a svéd Halmstad ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik